Tip os log ind
Netto har selv meldt åbent ud om besøget af rotten. Men på indgangsdøren var der i eftermiddag ingen besked om, hvorfor butikken er lukket. Det var markeret ved, at en stak paller med nogle tomme dunke var stillet op foran indgangspartiet. - De kunne da godt fortælle om årsagen, mente Matthias Sørensen, der havde taget turen fra Sjelle for at købe ind i Netto.
Foto: Jens-erik Sinnbeck

Fund af rotte lukkede Netto

Forventninger om, at butikken kan genåbne onsdag. Men det afgør Fødevarestyrelsen
04. september 2018, 18.37

GALTEN Fundet af en rotte førte i morges til, at Netto på Søndergade i Galten lukkede butikken. Om den genåbner i morgen er endnu uvist.

En medarbejder så i morges før åbningstid den lille gnaver smutte ind under nogle paller ved øl og vand-afdelingen. Der blev straks taget kontakt til Fødevarekontrollen, og et skadedyrsfirma, blev tilkaldt.

Folk herfra fik en fælde stillet op, og snart efter blev det klart, at der var tale om en rotte. For den gik i fælden.

- Det ser ud til, at det var en enlig strejfer, der er kommet ind i butikken måske sammen med en vareleverance, siger Netto's distriktschef i Østjylland, Kristian Kjærgaard, der selv tog til butikken i Galten efter meldingen om den kedelige gæst.

- Vi skal være 100 procent sikre på, at vi ikek har flere ubudne gæster. Derfor sker der en zoneopdeling af butikken samtidig med, at der lægges mel ud, så vi i morgen tidlig kan se, om der skulle være spor af flere dyr.

Når butikken er gået efter i morgen tidlig, skal en medarbejder fra Fødevarestyrelsen afgøre, om butikken kan åbnes igen, eller om der skal yderligere tiltag til.

- Vi håber at kunne åbne butikken igen onsdag, men vi går ikke på kompromis med sikkerheden, siger Kristian Kjærgaard.

Efter rottebesøget i dag er alt brød og grønt i butikken kasseret, og det samme gælder for andre varer, som rotten har kunnet komme i berøring med, fortæller han.

Besøget af den upopulære gnaver har betydet total lukning af butikken. Derfor har folk heller ikke kunnet få udleveret pakker i løbet af i dag.


Ordet er ditMere Ry-Galten