Tip os log ind

Fri os fra firkantede grå kasser

02. januar 2019, 11.56

BYGGERI På byrådsmødet den 17. december kom Søren Kristensen på et tidspunkt med en kommentar om, at kommunen måske burde stille visse krav til nybyggeriers udseende. Hvordan han præcis formulerede det, kan jeg ikke huske, men meningen med udtalelsen kunne jeg ikke være mere enig.

Tag nu den skitse, der foreligger for byggeriet på Kiwi-grunden på Lupinvej: en mørkegrå firkant klods. Bum! Det vil skæmme de fine blokke på Lupinvej med deres lysegule og sorte farver, og sikken en dræbende kedelig udsigt for de beboere, der har været vant til at have frit udsyn mod øst.

Bygherren ønsker sikkert at differentiere sit byggeri fra resten af Lupinvej, og ingen tvivl om, at det indre nok skal blive lækkert, men hvorfor bliver det ydre tit så dræbende kedsommeligt at se på. Det vil jo være byggeri, som vil komme til at stå i mange år endnu.

Ser man skitsen for den nye bebyggelse langs Søndre Ringvej på den gamle Impala-grund - endnu flere kedelige firkantede klodser. Bum!

Jeg kan faktisk slet ikke forstå de arkitekter, som vil lægge navn til sådan noget byggeri. Jeg kan slet ikke forstå, at man ikke bliver inspireret af grønne skove, bugtende bække og Gudenåen, søerne, bakkerne. Bryd i det mindste det grå med lidt farver, og bryd de kantede linjer med buer eller linjer på skrå.

Byg grimt og dræb en by - byg smukt og lad den blomstre.


Ordet er ditMere Debat