Tip os log ind
  • 1/: »Det hvide hus« er navnet på det lille galleri, som lørdag åbner ved siden af Sorring Lervarefabrik. - I første omgang udstiller jeg egne værker, men jeg håber fremover også at kunne vise skiftende udstillinger med andre kunstnere, siger Berit Elmkvist Kristensen.
  • 1/: Berit Elmkvist Kristensen er uddannet pottemager og kan faget helt fra bunden. Hun sælger da også krus i sit galleri: - Men nu er de bare uden hang, fortæller hun.
  • 1/: Vaser formet som cowboybukser er nogle af de vilde idéer, der kommer i dag, når den uddannede pottemager, Berit Elmkvist Kristensen, arbejder med ler.
  • 1/: Da lervareproduktionen blev indstillet for seks år siden, troede Berit Elmkvist Kristensen, at hun var færdig med ler. Men sidste år begyndte hun for alvor at arbejde kreativt som keramiker og lerkunstner.
  • 1/: Dejfade til bagning har været en af de meget populære varer fra Sorring Lervarefabrik, som indstillede produktionen i 2012.

Fra pottemager til kunstner

Berit Elmkvist Kristensen, som er ottende generation i Sorring Lervarefabrik, åbner nu sit eget galleri
14. juni 2018, 15.13

KUNST Hun kommer fra et hjem med ler.Er ottende generation i familievirksomheden Sorring Lervarefabrik og har drejet tusindvis af kopper, tallerkner, kander og ...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind