Tip os log ind

Fortsæt protesterne mod politikernes vidtløftige projekter

15. april 2019, 12.42

BYUDVIKLING Jeg blev ellers så glad, da jeg hørte, at Silkeborg Byråd ville vedtage en politik for god arkitektur, dog syntes jeg næsten, at det lød for godt til at være sandt. Det var det også. Nu viser det sig nemlig at byrådet ønsker at give Enggaard tilladelse til et bygge et højhus på ikke mindre end 22 etager lige midt i Silkeborg midtby.

Det ser endnu værre ud en det famøse »Papirtårn«, og det siger ellers ikke så lidt. Det giver en visuel effekt som en cigar i en flødeskumskage, og det får en til at spekulere på, om der måske er for lidt ilt i byrådssalen, når de kan godtage den slags.

Enggaard kører vist rundt med byrødderne, nu er hans indkøbscenter forvandlet til 200 profitable luksuslejligheder, og det har sandsynligvis været meningen lige fra starten.

Byrådet er tilsyneladende fast besluttet på at forvandle Silkeborg midtby til en ghetto for velhavere, og jeg synes faktisk, at det er mærkeligt, at Socialdemokraterne og SF ønsker at deltage i den udvikling. Det er også mærkeligt, at de ønsker at deltage i denne forcerede udvikling af Silkeborg.

Borgmesterens forklaringer på, hvorfor vi absolut skal være så mange mennesker i kommunen, er jo af samme kvalitet som manden, der forsøger at overbevise konen om, at de skal bytte den fornuftige stationcar ud med en åben sportsvogn.

Det ligger sådan lidt i luften, at det drejer sig om at hugge en masse af de velhavende skatteydere fra nabokommunerne, lidt lige som det foregik i de gamle sogneråd.

Det er altså ikke vejen frem, efter min mening. Byrådet burde hellere satse på en veldrevet kommune, hvor man f.eks. ikke smider penge ud af vinduet på veje, parkeringskældre eller et overdimensioneret stadion. Jeg håber virkelig ikke, at folk i Silkeborg resignerer, og siger at byrødderne jo alligevel gør, hvad de vil, uanset hvad indbyggerne mener. Man er nødt til at blive ved med at protestere, når projekterne bliver for vidtløftige.


Ordet er ditMere Debat