Tip os log ind

For få kvinder i Folketinget

16. maj 2019, 13.04

ERFARING Der er brug for flere erfarne, kompetente kvinder i landspolitik.

Folketinget skal gerne afspejle befolkningens sammensætning. Forskellige dele af befolkningen skal repræsenteres ordentligt. Det er ikke tilfældet i dag. Der er for få kvinder i Folketinget. Tillige alt for få med erfaring fra det man kalder det pulserende liv i samfundet. Unge akademikere styrter direkte fra universitetet ind på Christiansborg. Det giver slagside - og er ikke til fordel for vi borgere, hverken når der prioriteres eller vedtages på vore vegne. Folketinget har brug for så bredt et felt af erfaringsbaggrunde som muligt.

Et af de områder, hvor der virkelig kan trænge til en justering, er folkeskolereformen. Alt for få folketingsmedlemmer interesserer sig virkelig for den sag, som optager hundredtusinder af lærere, forældre og elever. Der er rigeligt med folketingsmedlemmer, som taler om motorveje, andre vej- og toganlæg samt broer.

Derfor hilser jeg det velkommen at der i Silkeborg Kommune til dette valg er opstillet en kvindelig lærer, Gitte Willumsen, som forhåbentligt får held til at kæmpe for skolesagen, hvis og når vælgerne giver hende den fornødne opbakning.

Hun kommer fra den virkelige verden.

Det er værdifuldt at møde med mange års erfaring og stor viden om hverdagen i folkeskolen, så der kan blive skabt ordentlige forhold for både elever og lærere. Det er heller ingen skade, at man kan sætte fingeraftryk på ældre- og omsorgslovgivning. De svagest stillede borgere i samfundet har fortjener størst mulig bevågenhed.


Ordet er ditMere Debat
Midtjyske Meninger

Grønne gågader