Tip os log ind

For 5 mio. kr. blandede busser, tak

30. maj 2018, 09.48

Bybusserne Gratis busser på helligdage og i weekenden er gavnligt for det lokale handelsliv, vil gøre dagen nemmere for den almindelige silkeborgenser og styrker kommunens sammenhængskraft.

Sidste år fik Silkeborg kommune godt 20 millioner i billetindtægter fra byens busser, af disse var godt 5 millioner fra års-, ungdomskort og kontrolafgifter, altså »tjente« Silkeborg kommune 15 millioner på den gennemsnitlige bruger af bussen. Dig og mig der skal hjem fra Hede Rytmer, ungerne der skal til sport, Østre Badeanstalt mv.

Men kunne det ikke være dejligt, hvis man kunne tage bussen ind til byen i weekenden, uden at man skal forbi hæveautomaten efter kontanter eller bestille et rejsekort, blot fordi man ville have et ekstra glas vin lørdag eftermiddag ved åen? Ville det ikke være skønt at kunne give børnene mulighed for at nyde det gode vejr ved søerne uden at forældrene skal bruge weekenden på at hente og bringe?

Det kan vi faktisk, vi kan lade busserne i kommunen være gratis på helligdage og i weekenden, men »hvor meget vil det koste?«

Ca. 5 millioner eller godt 54 kr. pr. indbygger årligt i tabte billetindtægter jf. Midttrafik årsregnskab fra 2017. Til sammenligning kan jeg fortælle, at vi i kommunen betaler 1 million årligt for at borgmesteren og kommunaldirektøren kan deltage i par møder med business region Østjylland, så mon ikke der ligger en ekstra fire millioner gemt et sted i kommunens budget der kan bruges til gavn for os alle?


Ordet er ditMere Debat