Tip os log ind
Fælles bustur til ordination.

Fælles bus til den nye præsts ordination

Engesvangs menighedsråd arrangerer fælles buskørsel til Viborg, når Cecilie Smith-Petersen skal ordineres til ny sognepræst
14. februar 2019, 12.44

Engesvang Engesvangs kommende præst, Cecilie Smith-Petersen, får præstekjole og -krave søndag 17. februar.

Præstevielsen, eller ordinationen, som det officielt hedder, foregår i Viborg Domkirke, og alle i Engesvang er velkommen til at deltage i begivenheden, fortæller menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen.

- Det er så festlig en begivenhed, at vi i menighedsrådet har besluttet at indsætte en bus, så alle, der har lyst, let og problemfrit kan komme til Viborg og hjem igen, siger Hans Jørgen Hansen.

Cecilie Smith-Petersen er nyuddannet, og før hun kan praktisere som præst i Folkekirken, skal hun ordineres, hvor biskoppen blandt andet lyser velsignelse over den nye præst.

Ved ordinationen deltager en lang række præstekolleger, og det hele indledes med en procession med alle de deltagende præster og med biskoppen i spidsen sammen med den kommende præst, der på det tidspunkt er klædt i hvidt. Senere i ceremonien optræder den nye præst i den traditionelle sorte præstekjole.

Også repræsentanter for menighedsrådet medvirker i ceremonien.

- Det er både festligt, flot og højtideligt. Det er absolut værd at overvære, siger Hans Jørgen Hansen.

Den dag, Cecilie Smith-Petersen bliver ordineret, vil der også være ordination af Gunilla Nygaard Knudsen, som skal være konstitueret sognepræst i Naur-Sir og Holstebro.

Bussen fra Engesvang kører fra parkeringspladsen ved Engesvang Kirke ved kaffetid og man behøver ikke melde sig til på forhånd.


Ordet er ditMere Engesvang-Ikast