Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Flere indvandrerkvinder skal i job

13. maj 2019, 13.16

GHETTOLISTEN Jeg har forstået det sådan, at det ikke er ret meget, der skal til for at få Resedavej og Lupinvej af ghettolisten. Næsten halvdelen af beboerne står udenfor arbejdsmarkedet, ca. små 500, og kunne man få 45 af dem i arbejde/uddannelse, ville man være ude af listen.

Jeg læste fornylig, at der bor mange indvandrerkvinder ( ikke flygtninge), som aldrig har været i arbejde, selvom de har boet der i mange år. Det var bl.a. noget kulturelt, hvor kvinden går hjemme.

Jeg går ud fra, at de fleste modtager kontanthjælp eller lignende, og kan ikke forstå, hvordan det så i fald kan lade sig gøre. Jeg håber ikke, at det er berøringsangst, der stadig spøger, for sådan ville man aldrig behandle danske kvinder.

Jeg ved godt, at det vil være rigtig svært og møde voldsom modstand blandt kvinderne og ikke mindst deres mænd, men noget må der gøres.

Jeg mener ikke, at vi taler 37 timers arbejdsuge, men måske flexjob eller andet i få timer som en start.

Samtidig er der mangel på hænder på plejehjemmene, og vi hører tit, at netop indvandrerkvinder fra ikke vestlige lande er gode til ældre medborgere.

Jeg har svært ved at tro, at kommunen aldrig har forsøgt, men det tyder det ikke på.

Det vil også gavne deres børn rigtig meget, at deres mor har et arbejde. Selv om det nok er nødvendigt med et pres, så er det da det værd for alle.


Ordet er ditMere Debat