Tip os log ind

Flere børn må ikke betyde dårligere dagtilbud

30. juni 2018, 08.00

Børneliv Mange steder i Danmark er vi i den lykkelige situation, at børnetallet stiger. Det er dejligt efter flere år med en befolkningsmæssig udvikling, hvor de unge årgange blot blev mindre og mindre. Når børnene så skal i vuggestue og børnehave, kræver det selvfølgelig også, at der kommer flere penge til dagtilbud. I SF vil vi prioritere penge netop til flere voksne i daginstitutionerne, fordi vi ved at en god start på livet er afgørende for børn fremtid.

Børneområdet er alt for klemt i dag. I Silkeborg kommune oplever man aktuelt problemet. Hvor børne- og ungeudvalget står overfor at skulle sparer 11,2 mio. kr. på daginstitutionsområdet for at få balance i budgettet. Problemet med økonomien skyldes primært, at der er kommet flere børn, uden at pengene er fulgt med.

Jeg tror ikke, at det er med byrådspolitikernes gode vilje, at der skal skæres. Man har selvfølgelig altid et valg som kommunalpolitiker, men de valg er svære, fordi de danske kommuner bliver sat i en økonomisk spændetrøje fra Christiansborg.

Man kan ikke bruge pengene to gange, så derfor må man prioritere i økonomien. I SF vil vi ikke gøre biler billigere, vi vil hellere gøre børneliv bedre. Det er ikke den prioritering, den siddende VLAK-regering gør, og derfor er der færre penge til velfærden i kommunerne.

Helt konkret vil SF arbejde for, at der afsættes 2 mia. på finansloven til minimumsnormeringer på 1 voksen per 3 børn i vuggestuerne og 1 voksen per 5 børn i børnehaverne. Det betyder, at pædagoger og børn får en bedre og tryggere hverdag. Samt at børnene får den opmærksomhed fra uddannede voksne, som er afgørende for en god og sund udvikling, mens mor og far er på arbejde.

Vores børn fortjener gode børneliv, derfor må flere børn ikke betyde dårligere dagtilbud.


Ordet er ditMere Debat