Tip os log ind
Åbent hus hos Hammel Fjernvarme er blandt de mange programpunkter under klimaugerne. Her kan interesserede høre, hvordan værket forsyner Hammels store bolig- og erhvervsområder med varme.

Favrskov sætter fokus på klimaet for tredje år i træk

Klimauger med mange aktiviteter rundt i hele kommunen
22. marts 2019, 15.30

FAVRSKOV For tredje år i træk bliver der i dette forår sat fokus på klimauger i Favrskov Kommune.

Denne gang er det social- og sundhedsudvalgets formand, Grethe Villadsen (S), som står for åbningen af klimaugerne.

Det sker tirsdag 2. april i Kulturhuset Inside i Hammel.

- Vi vil gerne rundt i hele kommunen med en række aktiviteter, som skal sætte fokus på en bedre klimaudvikling, siger Alfred Borg, som er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Favrskov og en af hovedkræfterne bag klimaugerne.

Tirsdag 2. april kan man komme til blandt andet Hammel Fjernvarme, hvor man kan høre om hvordan man forsyner bolig- og erhvervsområder med varme.

Torsdag 4. april kan man se Solar Ventas i Thorsø, som sættes fokus på solvarme.

Lørdag 6. april åbner genbrugspladsen i Hvorslev for besøgede.

Mandag 8. april kan man blive inspireret til klimavenlig mad og undgå madspild i Inside.

Tirsdag 9. april er der også åbent besøg på genbrugspladsen i Hammel.

- Vi prøver at komme rundt til arrangementer i hele kommunen. Samtidig er der en række arrangementer, som ikke er åbne for alle. Det gælder blandt andet mange af skolerne i kommunen, som kommer rundt til forskellige arrangementer over fire dage. To dage er skolebørn blandt andet på besøg på det nye Favrskov Biogasanlæg, siger Alfred Borg.

De første to år har omkring 2000 personer deltaget i klimaugerne. Mindst 1000 personer håber arrangørerne vil være med i de forskellige arrangementer, som åbner den 1. april og slutter tordag den 11. april rundt om i hele kommunen, hvor alle interesserede er velkommen.


Ordet er dit