Tip os log ind

Et værre svineri

03. april 2019, 12.20

Alt for ofte er det den samme hær af Tordenskjolds soldater, der troligt marcherer af sted og tager slæbet for mængden, når de er frivillige i foreningslivet, forældrebestyrelser, sportsklubber m.m. Det er på den måde prisværdigt, at der er nogle, der uselvisk og ulønnet går forrest for at skabe gode rammer for andre. Jeg glædes når der er mennesker, der kigger ud over egen næsetip.

Alligevel fyldes jeg med en enorm tristhed, når jeg læser Kjellerup Tidende. Alene i denne uge berettes der om frivillige, der har været på oprydningstur i den midtjyske natur. Atter er det respektfuldt med denne indsats, men for pokker, hvor er det tarveligt, at det er nødvendigt.

Jeg bliver decideret harm, når jeg læser resultatet. I Grønbæk samlede ni frivillige 95 kilo affald henkastet i naturen, mens man i Ans samlede ufattelige 350 kilo affald og ikke mindre end 4200 cigaretskod. Det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at der er borgere, der både blæser så højt på miljøet og dermed samtidig pålægger andre den opgave at rydde op efter dem.

Jeg var i sidste måned i Indien, hvor det var skrækkeligt, at være vidne til det gigantiske misbrug af naturen, der finder sted. Der var floder, hvor man end ikke kunne se vandet pga. henkastet plastik, lige som der uden for Mumbai var flere kilometer med bjerge af affald.

Det gør så ondt at se. Men det er trods alt i et af verdens fattigste u-lande, hvor man lever relativt uoplyste, og hvor mentaliteten er derefter. Det kan ikke have sin rigtighed, at folk herhjemme i et af verdens rigeste lande vil være dette svineri bekendt. Hverken overfor dem selv, resten af samfundet, de der skal rydde op efter dem, eller overfor de næste generationer. Det er immervæk deres børn, de efterlader resterne af naturen til.

Avisen beretter, hvordan frivillige nu tager slæbet og samler affald ind i Thorning, Fårvang, Skorup, Truust, Horn, Grauballe, Sminge, Sorring, Voel, Gjern, og Toustrup. Det er endda kun hvad der står at læse i Kjellerup Tidende. Hvordan er det så ikke i resten af Kongeriget.

Danskerne har absolut ingen undskyldning for ikke at passe på miljøet. Kun dumhed. Husk det næste gang du overvejer at smide et skod eller en flaske fra dig. Det er ikke fordi, du ikke ved bedre - det er fordi, du er for dum.


Ordet er ditMere Debat