Tip os log ind
Peter Fabricius: - Ved at lytte til andre erhvervsledere kan man som leder blive mere bevidst om, hvor man står i dag og derefter finde løsningen til at lave en forandring for sin forretning. Man kommer også tæt på hinanden og opnår dermed en fortrolighed og sparring og lærer af andres erfaringer.

Erhverv Silkeborg: Ejerlederne er hverdagens helte

Over halvdelen af Erhverv Silkeborgs ledersparringsgrupper udgøres af ejerledere, som driver virksomhed i Silkeborg Kommune
12. juni 2019, 12.40

Erhverv Silkeborg driver en række netværksgrupper med varierende målgrupper og temaer, og netop ejerlederne udviser særlig interesse for at være med.

Peter Fabricius, souschef i Erhverv Silkeborg, fortæller, at hele syv ud af øjeblikkeligt 13 ledersparringsgrupper er med ejerledere, og den kendsgerning er man på ingen måde utilfreds med i erhvervsforeningen.

- Ejerledere er i mine øjne hverdagens helte. For en ejerledere vil skabe noget som selvstændig. De har alle det samme drive for at ville udvikle på tingene. Det er det DNA, vi lever af i Danmark i bund og grund. Det er godt for os alle, for det skaber nemlig vækst og arbejdspladser, fastslår Peter Fabricius.

Han nævner en undersøgelse fra DI om netop ejerledere.

- Jeg kan huske, at undersøgelsen viser, at en ejerleder gennemsnitligt arbejder mere end 60-80 timer om ugen. Det er et billede, vi kan genkende, når vi møder ledere i Silkeborgs erhvervsliv: En meget stor arbejdsomhed. Vi ser det samme billede i hele Silkeborg Kommune.


Sparringsrum

Totalt 103 virksomhedsledere fra virksomheder med sammenlagt 4000 lokale arbejdspladser er repræsenteret i Erhverv Silkeborgs grupper.

Det handler om at gøre en forskel ved at hjælpe hinanden og få de gode ledelsesmæssige erfaringer i spil, forklarer Peter Fabricius.

- Gruppen bliver et sparringsrum i en travl hverdag, hvor man kan drøfte vigtige ting fra sin forretning med andre ligesindede, som handler om retningen for forretningen. Og mange ejerledere sidder alene med store beslutninger. Det kræver tillid, ærlighed og fortrolighed, der ikke kan gradbøjes, siger han.

Og Erhverv Silkeborg har fokus på at lave et grundigt stykke forarbejde forud for dannelsen af en ny gruppe.

- Det rigtige match er vigtigt, og derfor har jeg haft tæt dialog med hver enkelt inden opstarten. Det har jeg for at sikre mig et fælles grundlag for gruppen, siger forklarer Erhverv Silkeborg-souschefen.

Karakteristisk for ejerledere er mange sammenfaldende interesser og udfordringer.

- De kender kunderne, og de er operationelle. Samtidig er et ejerlederjob i mange tilfælde et »alenejob«, og i grupperne ser vi, at der ofte opstår stor fortrolighed. Noget, der kan være svært for en ejerleder er, når der ligger så mange ting på bordet, der skal håndteres. Ejerlederen har sjældent tid til at komme op i helikopteren og få et overblik. Deltagerne deler og vender deres erfaringer med hinanden, og snakken er med til at få ting til at falde på plads. Og målet er i bund og grund at styrke evnen til at tjene penge og til at drive virksomhed.


Høj værdi

Erhverv Silkeborg faciliterer gruppernes set-up med typisk fire årlige møder af tre-seks timers varighed.

Og Peter Fabricius hilser med tilfredshed, at ledersparringsgrupper tilsyneladende gør en forskel.

- Deltagerne evaluerer, at det giver dem høj forretningsmæssig værdi at sparre med andre ejere om deres forretning. Og jeg kan se, at rigtig mange ejere og ledere rent faktisk eksekverer efterfølgende på de konklusioner, der drages på møderne, bemærker han.


Ordet er ditMere Erhverv