Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Er vi gemt eller glemt?

25. april 2019, 13.14

Jeg var til erhvervstopmøde på Jysk Park for et par uger siden. Der var mange gode indslag.

Det var bl.a. en fantastisk oplevelse at høre foredragsholderen Niels Villemoes. På en entusiastisk, dynamisk måde tog han os på en munter rejse i ledelsesprincipper, hen over vores samfunds plusser og minusser.

Ikke noget med smart powerpoint eller høj musik. Bare ham selv på podiet foran os 200 tilhørere med to gammeldags flipovers og nogle touchpenne. Alt blev udført med underspillet esbjergensisk accent.

Han tegnede løs. Enkelte gange kravlede han »helt ind i tegningen« og kommunikerede ud - stående med ryggen til os alle - hvad det var han mente. En fantastisk, meningsfyldt, lytteværdig og indholdsrig gang stand up.

Og så skal man jo altid have et eller andet med hjem, som man kan tænke over. Det fik jeg da Niels Villemoes påstod:

»Samfundet er ikke bedre end den opfattelse, børn har af deres forældre«.

Værsgo' den kan du så også tænke over. Jeg glæder mig til at blive 78 år, det er dynamiske Niels Villemoes.

Inden Niels Villemoes kom på, var der velkomst ved borgmester Steen Vindum. Derefter en Gazellevinders vej fra ide til driftig virksomhed med mere end 40 ansatte. Så kom der uddybende information fra kommunens udviklingschef Gregers Pilgaard, plan- og byggechef Trine Skammelsen, og til sidst et indlæg fra vej og trafikchef Flemming Frøsig Christensen.

Jeg hæftede mig i særdeleshed ved Trine Skammelsens start på sit indlæg. Trine Skammelsen kom med følgende statement: »Jeg vil nu vise jer, hvor væksten skal ske i Silkeborg kommune. I syd har vi jo masser af natur, så udviklingen skal ske i og omkring og nord for motorvejen«. Bum.

Og så gik hun ellers videre med sit udmærkede projekt. Jeg noterede mig også, at Trine Skammelsen stort set ikke havde slides med i hendes powerpoint, der viste, at Silkeborg også har en sydlig del.

Jeg sad tilbage med en lille taberfølelse. Man kan da godt udvikle i Silkeborg Syd (Bryrup) selv om vi har masser af natur.

Jeg håber, vi er gemt, og ikke glemt !!!!!

Og så dumper onsdagens avis ind, og den giver mig et stort smil. Vi var bare gemt. Forsidestoffet på Midtjyllands Avis i går handlede nemlig om 10 nye almennyttige boliger til Bryrup. Og det er kun en begyndelse.

Som Jørgen Leth så smukt og karakteristisk ville have udtrykt det - »Vindum er trådt i karakter«.

Tak.


Ordet er ditMere Debat