Tip os log ind

Er Mira Blochs politik også baglandets?

11. juli 2018, 11.20

Kamikaze Alternativet strøg ind i byrådet i Skanderborg med 1197 stemmer ved sidste byrådsvalg. Det skete på en blanding af forskellige mærkesager, nogle lidt mere eller mindre vidtløftige såsom afskaffelse af juletræer på plejecentre for at erstatte dem med papskabeloner, men der var også flere mærkesager med mere substans.

Jeg har flere gange både under og efter valgkampen drøftet vandmiljø og test af børn og unge med Alternativets spidskandidat Jesper Arbo Frederiksen. Gode og udbytterige diskussioner, og derfor kan det undre, at Mira Blochs første tid i byrådet har været præget af to ting: En vendetta mod Jobcentret og dets ansatte og et krav om oprettelse af et »udsatte råd«. Mira Blochs fremfærd i sagen om Jobcentret er speciel. Hun angriber Jobcentret og dets ansatte i læserbreve, på Facebook og i byrådssalen på et niveau, der ikke er en byrådspolitiker værdig. Er man utilfreds med afgørelser fra Jobcentret, findes der ankemuligheder og en borgerombudsmand, der virkelig står respekt om både fra de ansatte i kommunen og fra byrådet.

I et læserbrev i Midtjyllands Avis den 7. juli gør Mira Bloch status over hendes første tid som byrådspolitiker. Hun undrer sig over, at ingen vil støtte hendes forslag.

Det kan nu ikke undre mig.

Skanderborg Kommune har nogle meget aktive ældre- og handicapråd. Jeg mener, at det varetager de såkaldte udsattes interesser fint. Og hvem er de udsatte egentlig? Det er måske byrådspolitikerne, Mira Bloch mener. De er også udsatte - i hvert fald for hendes uberettigede kritik.

Det undrer mig, at der i Alternativets bagland ikke er nogen, der kan råbe op og stoppe Mira Blochs kamikaze fremfærd. Alternativet har mange gode forslag, hvorfor kommer de ikke frem?

Forsætter Alternativets enlige repræsentant sin fremfærd, tror jeg, at hun meget snart må se sig helt isoleret i byrådet uden nogen form for indflydelse - er det det Alternativets bagland vil?


Ordet er ditMere Debat