Tip os log ind

Enhedslistens valgregnskab

14. december 2017, 15.47

Enhedslisten går ind for åbenhed omkring økonomien bag politiske valg og offentliggør derfor sit valgregnskab - og opfordrer samtidig alle andre partier og kandidater til at gøre det samme.

Vi synes, at det er betænkeligt, at der er partier og enkeltkandidater, der mener, at det er en privatsag, hvem der finansierer deres valgkamp. Vi har kunnet se, at borgmesteren har en hemmelig erhvervsklub, der har støttet ham. Og ligesom mange borgere har vi undret os over, hvor mange og store annoncer, nogle kandidater har haft råd til. Der bør ikke kunne være nogen som helst tvivl om politikeres uafhængighed, og i den sammenhæng er åbenhed det bedste argument.

Enhedslisten har flere gange fremsat forslag i Folketinget, om at ALLE bidrag - også bidrag under 20.000 kr. skal offentliggøres. Det er nedstemt gang på gang, og så får man jo indtryk af, at der er noget at skjule.

Det er f.eks. nærliggende at tro, at de lukrative forhold, som kvotekongerne har haft i fiskeribranchen, har haft noget at gøre med økonomisk støtte til Venstre.

Det var også svært ikke at få den tanke, at formanden for Venstres Erhvervsklub, Fritz Schur blev belønnet med økonomisk velpolstrede bestyrelsesformandsposter i Dong, Post Danmark og SAS, som tak for indsatsen.

Åbenhed giver troværdighed. Lukkethed nærer konspirationsteorier.

Vi indrømmer, at vores valgregnskab er lidt kedeligt. Det dækker ikke over bidrag fra virksomheder, fagforeninger eller rigmænd m/k, og det er heller ikke ret stort.

Enhedslistens valgkamp har kostet 43.000 kr. Det svarer til lige knap 15 kr. pr. stemme. Ca. 10.000 kr. kommer fra bidrag fra medlemmer og venner. Største enkeltbidrag er på 1000 kr. Resten kommer fra partikassen, som har sine indtægter fra kontingent, »stemmepenge« fra kommunen og partiskat.

Et mere udførligt regnskab kan ses på vores hjemmeside, enhedslisten-silkeborg.dk

I Enhedslisten fører kandidaterne ikke personlig valgkamp, så det er partiet, der dækker alle udgifter. Vi vil ikke afvise, at vores kandidater og aktivister måske ikke har husket at få alle udgifter i valgkampen dækket, men vi opfatter det som en fælles opgave og udgift.

Til gengæld betaler byrådsmedlemmerne partiskat af deres indtægter ved byrådsarbejdet. Vores byrådsmedlemmer har betalt 71.000 kr. tilsammen i 2017.


Ordet er ditMere Debat