Tip os log ind

En stout mand er gået bort

Sammen med sin hustru drev Laurs Frandsen landbrug i Skorup ved Fårvang. I de senere år nød han samværet med andre ældre i Inside i Hammel
10. september 2018, 11.50

Jette Nordsmark, Mona Sørensen og Ole Frandsen har skrevet følgende mindeord over deres far:

Laurs Frandsen, Skovbrynet 22 i Hammel er gået bort, han sov stille ind i sit hjem tirsdag den 4. september. Han blev 90 år.

Far voksede op under små kår, først i Sall og senere i Sorring. Han tjente på flere gårde og på den sidste, Helledi ved Gjern, mødte han Inger Jespersen-Skree, som han blev gift med i 1959. I skøn forening drev de i næsten 40 år med flid og dygtighed landbrug i Skorup ved Fårvang, hvor vi voksede op. At vejret ikke altid artede sig som landmændene ønskede sig, lod han sig sjældent præge af, han accepterede de vilkår der nu engang var for hans erhverv.

Laurs Frandsen var en fordomsfri mand og god til at se ud over sine egne behov. Han glemte aldrig sin opvækst og tog ofte parti for »den lille mand« i samfundet. Det materielle betød ikke meget for ham, samtalen med mennesker var vigtigere. Han var til tider en mand af få ord og strøede ikke om sig med superlativer. Men udad til venner og bekendte udtrykte han sin stolthed over børn og børnebørn.

Han havde den store sorg at miste vores mor tilbage i 2009. De var en sammentømret enhed - så man må forstå at det var et voldsomt hårdt slag for ham i årene derefter, ikke mindst fordi det var mor, der varetog »kontakterne« udadtil. Det tog lang tid at komme sig, men de sidste tre-fire år var gode for ham. Han fortsatte til sin død med at sige »vi plejer«, selv om han havde været enkemand i mere end ni år.

Han var meget begejstret for at bo på Skovbrynet i Hammel omgivet af fantastiske naboer, og vores forslag om at flytte i lejlighed eller ældrebolig blev køligt fejet af vejen.

Han var vellidt og afholdt, når han kom hos »Aktivisterne« i Inside, og damerne især var glade for ham og modsat. Han havde jo været vant til at tale med vores mor i mere end 50 år, og han fik gode snakke med Bente, Ane Kathrine, Ingelise og mange andre. Dem der kom og gjorde rent hos ham, satte han stor pris på. Pris på at de gjorde rent, men han satte endnu mere pris på snakken og kaffen.

I Inside mødte han altid i god tid og indtog sin faste plads. En svag hørelse gjorde, at han ikke fik fat i det hele fra foredragsholderne. Men det betød knap så meget, han nød bare selskabet med andre mennesker. Han fulgte til det sidste godt med i aviserne og i tv.

90 års fødselsdagen blev fejret med åbent hus for godt og vel tre måneder siden hjemme i haven. 85 mennesker troppede op. Heller ikke den dag var der behov for middagssøvn.

Den sidste dag talte vi med ham, og han var glad og så godt ud. Vi vil savne bare at kunne køre forbi og fortælle ham om, hvad vi går og foretager os.

En stout mand er gået bort. Han efterlader sig tre børn, tre svigerbørn, syv børnebørn og to oldebørn. Æret være vores fars minde.

Bisættelsen finder sted onsdag den 12. september kl. 13.00 i Hammel Kirke.


Ordet er ditMere Navne