Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

En dronning er da en million værd

04. september 2018, 12.52

Made in Denmark er netop overstået. Et vellykket arrangement, der kostede Silkeborg Kommune fem millioner kroner. Et arrangementet, der satte kommunen på landkortet og gav eksponering til 300 millioner seere rundt om i verden. Men derudover gav Made in Denmark silkeborgenserne en oplevelse. Der var liv i byen - selvom der måske burde være mere liv - og mange, mange tusinde tilskuere fra hele landet fik sig en stor oplevelse med hjem i bagagen. De vil fortælle vidt og bredt om begivenhederne i Silkeborg. »Mund til mund« eksponeringen er også værdifuld. De fem milioner er godt givet ud.

I disse dage er det så dronning Margrethe, der er på besøg i Silkeborg. Som Midtjyllands Avis kunne skrive i sidste uge, er der afsat 750.000 kroner til besøget. Dertil kommer blandt andet al den energi og arbejdskraft, som kommunen lægger i det, så når alt gøres op, runder besøget sandsynligvis en million kroner.

Er hun pengene værd? Ja, er det korte svar. Ikke fordi hun nødvendigvis »sætter Silkeborg på landkortet« på samme måde som Made in Denmark. Heller ikke fordi brandingsværdien af et dronningebesøg er værd at fremhæve.

Et dronningebesøg er noget helt andet end en kæmpeevent som Made in Denmark. Jeg stod selv som én af tilskuerne, da gardehusarregimentets hesteeskadron med 54 fantastisk, flotte heste travede gennem byen. Jo, det har kostet ekstra penge fra kommunekassen at få hestene hertil. Men der skal også være plads til, bare for én gangs skyld, ikke at bringe varme hænder på plejecentrene eller økonomien til skolerne ind i et dronningebesøg.

Det var svært ikke at blive glad og lidt stolt over at se de tusindevis af børn, unge og ældre med smil helt oppe til ørene. At det kan lade sig gøre at skabe så stor en oplevelse for dem. At se dem med dannebrogsflag i hænderne vinke og vifte på livet løs. Det var fedt.

Der skal være plads til de store armbevægelser en gang imellem. Fordi vi har mulighederne for det. Og fordi vi er et lille land, der ude i verden er blevet kendt som et af de lykkeligste folkefærd i verden. Et lille eventyrland med H.C. Andersen, konger, dronninger, prinser og prinsesser.

Mange fik sig en stor oplevelse i går, og når dronningen i dag forlader Silkeborg, venter hverdagen naturligvis igen. Så venter der flere byrådsdebatter om skoler, plejecentre, Nordskovvej og meget andet vigtigt.

Men det er helt i orden, at man i et par dage lader sig forføre og giver sig hen til dronningebesøget og fejrer den ære det er, at hun har valgt at bruge to dage i Silkeborg på årets sommertogt.


Ordet er ditMere Debat