Tip os log ind
  • 1/: Elever og forældre var mødt op til kunstafsløring ved Voel Skole. Der var mange røde fodboldtrøjer ved ferniseringen, som var skubbet en halv time i forhold til den oprindelige planlægning, så VM-kampen kunne nå at blive fløjtet af.
  • 1/: Eleverne gik straks i gang med at lede efter deres egne og kammeraternes mursten i kunstværket.

Elever har bygget fælles kunstværk

Voel Skole afslørede usædvanlig murstensskulptur
12. juli 2018, 14.15

Voel Fodboldkampen Danmark-Australien var kun lige fløjtet af, så var elever og forældre samlet til kunstafsløring på pladsen foran Voel Skole.

Alle skolens elever har sammen med keramikerne Mette Maya Gregersen og Vinni Hedegaard Frederiksen været med til at skabe en usædvanlig murstensskulptur.

Den er blevet til ved, at hver elev har fået en stadig blød og formbar mursten, som de selv har dekoreret.

De mange mursten er bagefter blevet brændt og samlet til et fælles kunstværk.

Samarbejdet med de to keramikere har været positivt, fortæller skoleleder Henrik Nilsson Ravn.

- Alle klasser har haft en hel dags undervisning i kreative processer og kunstnerisk undring. Det har været en herlig modsætning til den ellers ofte målstyrede kultur, der kendetegner disse år. Der har været frie rammer, og det er noget, som vi måske kan komme til at misse lidt til daglig, siger Henrik Nilsson Ravn.

Kunstværket er bygget på en måde, så man kan gå indenfor i det. Det er nemlig meningen, at skolens elever skal kunne gå på opdagelse og lede efter lige netop den sten, som de har leveret.


Ordet er ditMere Voel