Tip os log ind
Foto: Jens Anker Tvedebrink

Elendige busforbindelser til Virklund

17. februar 2017, 13.28

DEBAT Jeg havde glædet mig til at få besøg af min veninde, som bor på Århusbakken. Vi skulle ses fredag i vinterferien.

Jeg fortalte hende, at i december i fbm. den nye bybuskøreplan, havde vi fået halvtimes kørsel hele dagen, så det var helt luksus. Siden fik jeg at vide, at det var en fejl, og ville blive fjernet igen til sommer.

Jeg tog ind til byen for at handle, og da jeg skulle hjem, var vi et par stykker, der stod på Godthåbsgade og ventede. Der kom ingen bus, for det var feriekøreplanen, dvs. timekørsel hele dagen. Det var bare surt, og jeg kunne da godt huske, at jeg havde læst om det for længe siden. Så hjem og ringe til min veninde, og det er meget besværligt at komme fra Århusbakken og til Virklund. Der er lang ventetid, selvom man tager rutebilen. Vi endte med at aftale at vente, indtil det bliver hverdag igen.

Jeg fatter ikke, at Midttrafik kan blive ved med at skære ned på kørslen, som om det kun er skoleelever, der bruger bussen. Vi er mange, især ældre, der bruger bussen.

Hvis den her udvikling fortsætter, bliver det alt for besværligt, og vi bliver presset til at flytte. Jeg er glad for at bo i Virklund, er folkepensionist, og har ikke lige råd til en bil. Jeg og mange andre vil blive rigtig kede af, hvis det ender med, at vi skal flytte ind til Silkeborg by, fordi Midttrafik åbenbart ikke regner os pensionister for noget.


Ordet er dit