Tip os log ind
Jørn Guldberg vil i sit foredrag komme omkring mange af de værker, der blev vist på Kyhn-udstillingen på Ry Bibliotek og set af omkring 500 personer. ?
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Ekspert om Kyhns landskaber

Lektor Jørn Guldberg taler i »Udsigten« torsdag
09. april 2019, 17.30

RY Hvad var det ved Ry-egnen, der fascinerede Kyhn?

Det giver lektor emeritus Jørn Guldberg sit bud på på baggrund af års forskning, når han torsdag aften 11. april taler om Vilhelm Kyhn i foredraget »Vilhelm Kyhn 200 år. Ry-egnens og Søhøjlandets landskaber«.

Foredraget skulle have været afholdt for et par uger siden, men blev udskudt, da Guldberg måtte en tur på skadestuen efter et fald.

Nu er han klar igen og vil i sit foredrag komme omkring mange af de værker, der blev vist på Kyhn-udstillingen på Ry Bibliotek og set af omkring 500 personer.


Kyhns landskabsopfattelse

Jørn Guldberg belyser historier og anekdoter om Kyhns tilknytning til Ry, men hovedvægten vil ligge på Kyhns landskabsopfattelse, og den udvikling, der skete fra 1840'erne til kulminationen i 1880'erne.

Det såkaldte kulturlandskab spiller en uvæsentlig rolle i hans kunst. Kyhn fokuserede på landskabets geologiske struktur og især på stemninger, som man kan opleve dem i overgangen mellem skumring og nat og ved daggry.

Mødet holdes i »Udsigten« i Kvickly, og efter foredraget er Kvickly vært ved et lille traktement. Af hensyn til traktement er billet nødvendig. Billetter kan afhentes gratis på biblioteket.


Ordet er ditMere Ry-Galten