Tip os log ind
Mads og Cecilie Westergaard står bag Westergaard Gardiner - Botex på Tværgade. Parløbet bliver suppleret med hans forældre Bjarne og Anna-Lise Westergaard, der gennem 40 år har drevet forretning i Silkeborg. Selv om de har trukket sig lidt i baggrunden, er de stadig en væsentlig del af forretningen. - Det er jo heldigt, at vi kan lære af dem og deres erfaring, siger Cecilie Westergaard.

Dobbelt parløb hos familien Westergaard

Mads og Cecilie Westergaard, indehaver af Westergaard Gardiner - Botex, fordeler de daglige opgaver og ansvar med hans forældre Bjarne og Anna-Lise
15. august 2015, 05.15

Parløb - Der er vel ingen af os, der bestemmer. Men vi har delt opgaverne mellem os, så jeg har gardiner og solafskærmning og Cecilie har boligtekstiler og de andre »bløde varer«, siger Mads Westergaard.

Sammen med hustruen Cecilie driver han Westergaard Gardiner - Botex på Tværgade.

En forretning, der bygger på det arbejde hans forældre Bjarne og Anna-Lise Westergaard har skabt gennem 40 år.

Og den ældre generation er stadig tilknyttet forretningen, og Mads og Cecilie ligger ikke skjul på, at de stadig læner sig op af den erfaring og viden, den ældre generation kan byde ind med.


Pige- og drengehold

Grundlæggende er det dog Mads og Cecilie, der står med det endelige ansvar, men det er sjældent, der bliver truffet nogle større beslutninger uden at alle fire har givet deres besyv med.

- Vi har fordelt os lidt med et pigehold og et drengehold. Drengen tager sig af gardinerne og så tager Anna-Lise og jeg mig af boligtekstilerne, siger Cecilie.

- Men det er jo ikke sådan, at I tager på messe og køber ind. Vi er ofte af sted alle fire, pointerer Mads, der sammen med de øvrige tre eksempelvis skal på Formland messe i denne uge, hvor de nyeste trend og tendenser bliver præsenteret.


Sammen på messe

Men selv om de alle fire tager af sted, så er det Cecilie og Anna-Lise, der er mest målrettet, når de mange massestande skal besøges.

- Så har vi planlagt hjemmefra, hvad vi skal nå at se, og om der er nogle nye spændende vare, vi skal have købt hjem, siger Cecilie og tilføjer henvendt til Mads.

- Og I kigger på og bliver spurgt om jeres holdning. Men I tager ikke så meget stilling, konstaterer hun.

- Nej, det er rigtigt, griner Mads og tilføjer.

- Vi har jo ikke den store føling med det område.


Ikke bange for ansvar

På gardin- og markiseområdet gælder det modsatte.

Måske i endnu højere grad. For gardiner og solafskærmning er lidt mere teknisk og kræver en lidt anden tilgang end puder, plaider, håndklæder og sengetøj.

- På den måde har vi fordelt tingene mellem os, og det fungerer rigtigt godt, siger Mads.

Med i »fordelingen« er som nævnt også Bjarne og Anna-Lise, og det kan godt give anledning til overvejelser, når eller hvis, der er ting i butikken, som Mads og Cecilie overvejer at ændre.

- Men jeg synes ikke, vi er bange for at tage ansvar og beslutte noget, siger Mads.

- Og vi bruger jo Bjarne og Anna-Lise til at sparre med. Det er jo heldigt, at vi kan lære af dem og deres erfaring, konstaterer Cecilie.


Generelt meget enige

Parret er da også enige om, at de fortsætter en stil, der ligger tæt op af den, som den ældre generation Westergaard altid har praktiseret og stået for.

Og ind i mellem sætter de alle fire sig ned og snakker om, hvorvidt en ide kan være aktuel at afprøve eller ej.

- Der er nok ikke mange butikker som vores, med den her konstruktion. Og er der, så har man nok delt det mere op. Men vi er faktisk meget fælles om det i det daglige. Men mine forældre tager eksempelvis også alene på messe til Frankfurt, og så tager vi måske en messe i Paris. Men vi er generelt meget enige om tingene, siger Mads.


Dobbelt op på parløb

- Vi har stor respekt for den måde, de har gjort det på, og der er jo ingen grund til at ændre noget, hvis det fungerer. Men det er jo ikke sådan, at vi ikke vil forny butikken. For selvfølgelig vil vi det. Og det har jo også altid været den måde Bjarne og Anna-Lise har drevet forretning på. Så den hopper vi da bare med på. Det er fedt, siger Cecilie.

Blandt nyudvikling er eksempelvis butikkens webshop, som har været et ønske fra Mads. Her fordeler han og Cecilie opgaverne mellem sig, men Anna-Lise er også inde over, idet det er »bløde varer«, der sælges gennem webshoppen.

- I virkeligheden kan man sige, at det er et dobbelt parløb. Vi er et par, og Bjarne og Anna-Lise er et par. Men drengene er også et par, og pigerne er et par. Så på mange måder, et det et parløb, siger Cecilie.

- Ja, det er ikke forkert at sige, at det er dobbelt op på parløb, smiler Mads.


Ordet er dit