Tip os log ind

Dit hus er en del af fremtiden - og det er på en ny måde!

19. marts 2019, 12.54

KLIMAET Den grønne omstillingsproces er først lige begyndt. Indtil nu har det ikke været så konkret for den enkelte borger og for den enkelte husstand, men det kommer, og det haster.

Du og dit hus bliver berørt på to områder: Det første er opvarmningsmetoden, hvor brugen af oliefyr skal stoppes i 2030. Naturgas skal også udfases - over en lidt længere periode, men passende kan vi stoppe installation af nye naturgasfyr i 2025. Både oliefyr og naturgas kan erstattes med varmepumper, der bruger grøn vindmøllestrøm.

Den anden store ændring bliver selve forbruget af energi, for det er ikke nok at skifte energikilde. Vi skal nedbringe energibehovet. Tager vi udgangspunkt i 2011 - ja så skal der bruges 45% minder energi i 2050.

De to førnævnte bud er taget fra Radikale Venstres nye samlede klimaplan, der giver svar og opstiller mål inden for alle områder, der påvirker klimaet. Handler vi ikke nu, bliver omkostningen langt højere, særligt for vores børn og børnebørn.

Jeg støtter op om klimademonstrationerne, men det er ikke nok at mødes, hoppe og råbe. Der skal handling til. Klimaet kalder - og Radikale Venstre giver svar.


Ordet er ditMere Debat