Tip os log ind
 • 1/: - På mange måder blev diskoen født, fordi 1970'ernes dansegulve blev et vigtigt sted, hvor fordrevne mennesker kunne søge tilflugt, forklarer Tim Lawrence, der er professor i kulturelle studier.
  Foto: Charles Gatewood/the Image Works/ritzau Scanpix
 • 1/: I 1979 var diskoen alle vegne i film, reklamer og ved sportsstævner, og selv rocksangere hoppede med på bølgen. Det gjorde især rockfans så rasende, at de arrangerede en happening på et stadion i Chicago, hvor mere end 50.000 deltagere mødtes for at sprænge diskoplader i luften.
  Foto: Album/Ritzau Scanpix
 • 1/: Ud over at »I Will Survive« sad lige i skabet rent musikalsk, formåede Gloria Gaynor også at synge teksten på en måde, så den appellerede til mange forskellige mennesker.
  Foto: Jean Renard/AP/Ritzau Scanpix
 • 1/: Der gik ikke lang tid, før "I Will Survive", der med sit håb om styrke trods modgang blev en sang, som fik en særlig plads i mange homoseksuelles hjerter. Her ses bandet The Village People på den berømte natklub Studio 54 i 1979.
  Foto: G. Paul Burnett/AP/Ritzau Scanpix

Diskosangen over dem alle

For 40 år siden nåede sangen »I Will Survive« førstepladsen på hitlisterne i USA, og den dag i dag formår den af fylde dansegulve i hele verden. Men den kan mere end det. Sangen har været brugt af kvindesagsforkæmpere, blev en kampsang blandt homoseksuelle mænd og har siden 1998 været det franske fodboldlandsholds slagsang
17. marts 2019, 14.06

1978 havde ikke været noget godt år for den amerikanske sangerinde Gloria Gaynor.Professionelt havde hun haft svært ved at følge op på sin version af sangen...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil