Tip os log ind

Dine eller kommunens penge?

04. september 2017, 13.23

Vedligeholdelse Silkeborg er i grunden et dejligt sted at bo. Vi er tæt på naturen og har samtidig en levende by, vi har velfungerende skoler med et højt karaktergennemsnit. En smuk og velfungerende kommune.

Når vi er så heldige, skal vi samtidig passe på ikke, at flytte blikket væk fra de ting der fungerer. Du stopper jo heller ikke med at sende din bil til service, fordi den kører godt? Helt almindelig logik er jo netop, at ting fungerer godt, fordi man holder dem ved lige og passer på dem.

En velkørende kommune betyder desværre, at der lige pludselig dukker mystiske forslag op fra krogene. F.eks. når SF mener, at vi skal til, at købe dyrere strøm i kommunen for, at støtte et »feel-good«-projekt i Uganda, og samtidig siger, at der ikke er plads til skattelettelser. Eller når Alternativet foreslår, at vi skal have kommunalt støttet »rodebutikker« til at reparere gamle ting.

Lad os lige slå en ting fast: De penge kommunen råder over er dine og mine hårdttjente penge. Penge som bliver taget fra vores løn for at dække velfærd til alles fælles bedste. Velfærd som en god institution og skole til vores børn, et godt sikkerhedsnet til os, hvis vi på et tidspunkt i livet får brug for det, et velfungerende sygehusvæsen og en kærlig og nær ældrepleje.

Kommunen skal ikke opfinde problemer for problemernes skyld, men i stedet holde fokus på sin opgave, nemlig at udføre mest muligt velfærd for færrest muligt opkrævede skattekroner. Så når der kan findes plads i budgettet til, at foreslå projekter udover kommunens opgaver, bliver jeg lidt ængstelig. For hvad nu, hvis de rent faktisk mener det, og vi pludselig bor i en kommune, der bevidst køber ting til overpris, eller at der startes kommunale projekter, der via skjult støtte udkonkurrerer sunde private erhverv? Findes der besparelser skal de opkrævede penge naturligvis tilbage til borgeren og ikke fyres af på mystiske, til-lejligheden-opfundne »problemer«. Hvad de så vil bruge det ekstra luft i budgettet til, er jo helt op til dem selv.


Ordet er dit