Tip os log ind
 • 1/: De har smagt rødder, drukket dårligt flodvand - og så har de ikke mindst opsøgt tidligere børnesoldater. Anna Ekberg - også kendt som Anders Rønnow Klarlund (t.v.) og Jacob Weinreich (t.h.) eller A.J. Kazinski - er gået grundigt til værks i deres nye spændingsroman om Afrika, flygtningekrisen og personlig hævn.?
  Foto: Rasmus Schou
 • 1/: Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund nøjedes ikke bare med at høre børnesoldaterne fortælle. De rejste ud med dem for at komme tættere på oplevelsen af at gå med bare tæer gennem bushen, drikke regnvand af blade og spise rødder.
  Foto: Privatfoto
 • 1/: Jacob Weinreich afprøver på egen krop, hvordan det føles at skulle bære vægten af Janet på ryggen, som Charles gjorde det under deres flugt fra oprørshæren, fordi hendes fod blev skadet.
  Foto: Privatfoto
 • 1/: Ideen om den indignerede verdensroman kom egentlig for en del år siden, men forfatterparret følte sig ikke klar. Adskillige romaner og masser af erfaring har gjort en forskel. Og så er der også noget med en følelse, siger Jacob Weinreich (t.h.): - Vi har talt mere og mere om denne her følelse af, at verden går ad helvede til. Vi har brugt billedet med, at verden er et lille båd på det store hav, og den er lige ved at kæntre af alle mulige årsager: Social uretfærdighed, klimaet.
  Foto: Rasmus Schou
 • 1/: Joseph Kony har været eftersøgt, men er stadig på fri fod. Derfor har hans tidligere børnesoldater heller ikke fået sat en form for punktum. Mange af dem mødes også af had og mistro på grund af de grusomheder, de har medvirket til, fortæller forfatterparret Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund.
  Foto: Privatfoto
 • 1/: - Vi er jo ikke journalister, vi er forfattere, så vi skulle selvfølgelig gå ind i det faktuelle, men ikke nødvendigvis præcis hvornår dit og dat skete. Vi var mere på en følelsesmæssig rejse med dem, forklarer Anders Rønnow Klarlund om oplevelsen med børnesoldaterne.
  Foto: Privatfoto

»Det vigtigste er, at vi har brug for hinanden«

Anna Ekberg - alias Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich - har skrevet en ny roman, der er en reaktion på, at verden føles mere og mere som en båd, der er lige ved at kæntre. Under arbejdet har de blandt andet været i Uganda for at møde tidligere børnesoldater og rejse rundt med dem for at komme ind i deres verden
01. juli 2018, 10.56

Sukkerrør kan man slå hårdt med. Rigtig hårdt. Man kan tæske en person halvt ihjel med dem, og det var præcis det, der skete for Janet, da hun nægtede at have...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Kultur