Tip os log ind

Det var så lidt, Danmark

18. februar 2019, 13.01

LÆGER »De udenlandske læger« på DR var lige så skrækkelig at se på, som man kunne forvente fra titlen. Sikke en omgang ensidig journalistik, hvor målet klart var at kun at vise nogle tilfælde i et dårligt lys, som slet ikke er repræsentative for, hvordan udenlandske læger i det hele taget fungerer her i landet. Nemlig: udmærket og på et højt niveau.

Min mand og jeg, begge læger og kommet til Danmark fra Holland i 2009 (i ved, Holland som i årevis står højere end Danmark på ranglisterne), kunne ikke se det første afsnit færdigt, idet man stiller alle læger fra det dårlige, uhyggelige udland i det mørkeste lys, der kunne findes.

Selvfølgelig ville der være et par stykker, der ikke fungerer, og hvor fagligheden ikke er i orden. Men hvis vi skal være så brændende ærlige, har jeg set lige så mange tilfælde af manglende faglighed hos indfødte læger. Mange af os »udenlandske læger« løfter det faglige niveau og bidrager i stor stil til alt fra uddannelse til indførelse af internationale retningslinjer.

At man så sprogligt ikke altid kan følge med - tja, jeg syntes nu de læger i programmet var til at forstå og endnu vigtigere, til at snakke med. Mon ikke de havde gjort lidt ekstra, hvis man bare havde spurgt, om de kunne forklare det en gang til.

I stedet vendes kameraet til patienterne igen, når lægen ikke er til stede mere, for at høre hvor frygteligt, de nu var behandlet.

Skrækeksempler vil man altid kunne finde, men dette første afsnit var ren populisme og nærmest hadtalende. Jeg kan kun håbe, at der kommer mere perspektiv i de næste afsnit. For uden os frygtelige udenlandske læger vil det danske sundhedsvæsen ikke kunne fungere. Og så taler vi ikke engang om, hvor meget staten tjener på os, der er uddannet i udlandet og nu blot bidrager med store beløb i skat, mens vi formentlig ingen ret har til en ordentlig pension efter mange års tjeneste.

Så klap hesten, Danmark, og vis lidt taknemmelighed.

Mange af os får næsten dagligt jobtilbud i alt fra Storbritannien til Australien. Men vi vælger Danmark, fordi vi har forelsket os i landet. Lad os nu ikke fortryde det.


Ordet er ditMere Debat