Tip os log ind

Det store medie-stunt

12. september 2018, 11.49

Klima Hvis jeg fik en krone, for hver gang en fra kommentator-villé udnævner Uffe Elbæks statsministerkandidatur som et medie-stunt, ville jeg være meget rig. Det burde dog efterhånden stå lige så soleklart som sommeren 2018, at det vi står overfor lige nu, er så presserende, at det står hævet over enhver ambition om at sidde klistret til en bestemt politisk taburet. Til de forskellige politiske spinderier der måtte mene, at det er tilfældet, er der kun at sige; at de undervurderer klimaproblemstillingen i uhyggelig grad. Alle taburetter man kan klistre sig til, er lige nu ved at synke.

Hvis man forstår - virkelig forstår - klimakrisens alvor, ved man også, at det at ønske magt bare for magtens egen skyld er en tankegang, der er langt over sidste salgsdato. Vi har på kloden nogen enorme problemer ude i allernærmeste horisont. Det næste valg er et klima-valg. Kort og godt.

Ofte hører jeg klima-bevidste borgere sige, at de ikke føler, at det de kan gøre noget i hverdagen, der batter på klimaregnskabet. Alternativet er kommet med et regeringsudspil der gør, at alt vores fremtidige politik og alle forhandlinger skal opgøres udfra et klimamæssigt perspektiv. Alle politiske aftaler skal indgås ud fra en forventning om, at de bidrager til at løse og ikke forværre klimakrisen. Og her kan det enkelte individ reelt gøre en forskel blot ved at gå ned i stemmeboksen og sætte et globalt solidarisk, grønt kryds ved Å.

Klimakrisen skal tages alvorligt igennem samfundsstrukturændringer og politiske beslutninger, hvis det virkelig skal rykke noget. Ingen andre er så benhårdt konsekvente med klimadagsordenen som Alternativet.

På langt de fleste politiske områder er der mulighed for løbende at rette op på effekten af uhensigtsmæssige, politiske beslutninger. At skifte gear efter behov. Det er bare ikke tilfældet med klima-krisen. Der er reelt kun ét eneste gearskifte tilbage - og det er absolut nu.


Ordet er ditMere Debat