Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Det rene pirateri hos Hjejleselskabet

24. april 2019, 11.30

PRISER Hjejleselskabet har lavet sørøverture.

Det kan man godt forstå, for det er gået over i det rene pirateri.

Jeg ville leje Hejren (altså båden) til min fødselsdag. Jeg ringer til selskabet og aftaler dato og pris. 15.000 kr.

Senere får jeg at vide, at hvis jeg selv medbringer drikkevarer, skal jeg betale 120 kr. i proppenge pr. person. Dvs. at hvis to af mine gæster deler en flaske vin, som jeg selv har købt for 100 kr. kommer den til at koste 340 kr.

Det går måske hvis forretningsdrivende (som kan trække det fra i skat) skal ud med kunder, men at jeg som pensionist skal betale som om det var en restaurant!!

I stedet kan jeg købe øl, vin og kaffe af selskabet. Så tilbyder de kaffe af papkrus og kolde drikke (som de ikke vil garantere er kolde, da de ikke har megen kølekapacitet) af plastik. For dette vil de have, at jeg betaler restaurationspris.

Det er helt ude af proportioner. Det hævdes, at Hejren er en restaurant, men der er ikke mange restauranter, hvor man betaler 15.000 kr. for at komme ind, og hvor man serverer lunken øl af plastikkrus.

Jeg HAVDE besluttet mig for denne sejlads, så den gennemfører jeg, men jeg gør det da heller aldrig mere med de betingelser.

Hermed er advarslen givet videre.


Svar fra Hjejleselkskabet

PRISER Hjejleselskabet leverer unikke oplevelser i naturen og har gjort det siden 1861, men en guldrandet forretning bliver det desværre aldrig.

Lidt opklarende info. For at komme op og betale kr. 15.000 skal man have mindst 5 timer på en af selskabets største både som Hejren og Mågen. Det kan være mange penge, men dyrt er det bestemt ikke. De historiske både skal bemandes af kvalificeret personale der hjælper til med at gøre festen bedst mulig. Båden skal sikkerhedsgodkendes, rengøres inden og efter, vedligeholdes og passes - hvilket alt sammen koster penge.

Lige for en god ordens skyld. Proppenge er helt almindelig praksis på steder med en bevilling, hvis man får muligheden for at medbringe sine egne drikkevarer til en fest. Langt de fleste gæster vælger i dag at benytte sig af den gratis mulighed for at få planlagt festen af os, i samarbejde med en lang række lokale samarbejdspartnere til særdeles fornuftige priser. Her sikres høj kvalitet, god service og at der lander penge hos de lokale leverandører, der skaber et varieret udbud og medvirker til at fastholde lokale arbejdspladser.

Lad mig slå fast at hos Hjejleselskabet bestemmer man selvfølgelig selv om man vil have sine drikkevarer i pap, plast, porcelæn eller glas. Det der skal være koldt er naturligvis koldt, mens det varme er varmt. Om der skal inviteres til galla eller hygges med en håndbajer, så er muligheden der. Alt i den genre er helt »normalt« - men oplevelserne er til gengæld helt unikke.

Af Thomas Klostergaard

Direktør, Hjejleselskabet


Ordet er ditMere Debat