Tip os log ind

Det eneste sikre: Døden og skatter

20. maj 2019, 13.12

SKAT »Intet er sikkert i denne verden, ud over døden og skatter«. Således var ordene fra medunderskriveren af den amerikanske uafhængigheds-deklaration, Benjamin Franklin, for godt 250 år siden.

Selvom Benjamin Franklin på mange måder er et forbillede for mig, tager han fejl i denne sag. Det er nemlig ikke kun »i denne verden« at skatter er sikkert - det gør sig også gældende, når man er på den anden side af Sct. Peters Port. Nemlig i form af arveafgift.

Tragisk-komisk er det nu at kunne læse Socialdemokratiets forslag om at fordoble arveafgiften. Kæden hopper dog helt af, når man læser finansordfører for S, Benny Engelbrecht, i Berlingske legitimere forslaget ud fra at: »... det jo heller ikke forbudt for en pensionist at bruge den formue, der er optjent gennem et langt liv - der står ingen steder, at man skal efterlade en formue til sine efterladte.« (Berlingske 11. maj 2019). Hermed underforstået at staten har en legitim ret til folks penge, såfremt man ikke bruger dem.

Jeg kunne ikke være mere uenig. Befolkningen har ret til deres egne penge, ikke staten.

I særlig grad, når pengene allerede er beskattet én gang tidligere. Og hvis befolkningen ønsker at give penge videre til næste generation, så et det staten uvedkommende. For nogen er det rettidig omhu.

Venstre og vores lokale Kristian Pihl Lorentzen vil kæmpe for at skatten holdes i ro. Valget står mellem »Skattestop« eller »Skattehop«. Valget er dit.


Ordet er ditMere Debat