Tip os log ind
Politiet blev tilkaldt af en pedel.

Derfor hev 13-årig dreng pistol frem ved Balleskolen

Politiet ser med stor alvor på sagen om en 13-årig dreng, der trak en soft-gun pistol og måtte tilbageholdes af politiet
15. marts 2019, 10.39

SILKEBORG En ung mand med en sort pistol sneg sig torsdag ved middagstid ind i skolegården på Balleskolen i Silkeborg. Det var en pedel på skolen, der opdagede den unge mand. De to fik øjenkontakt, og den unge mand løb straks fra stedet, hvorefter pedellen ringede til politiet.

Politiet iværksatte en stor aktion i området omkring Balleskolen, og efter en time lykkedes det en patrulje at finde den unge mand på et stisystem nær skolen.

Det viste sig at være en 13-årig dreng fra Silkeborg.

Drengen indrømmede over for politiet, at han havde været på skolen med en pistol, der ligner en rigtig pistol, men som blot er en soft-gun, der skyder med plastikkugler.

Drengen går ikke selv på Balleskolen.

- Han fortæller, at han i et frikvarter følger nogle kammerater over på skolen, og da de skilles, sniger han sig efter dem for at lave sjov med dem, siger politikommissær ved Silkeborg Politi, Bent Riber Nielsen.

Drengen trykkede på aftrækkeren, hvilket gav et smæld. Men der var ikke et magasin i pistolen.

Drengen er under den kriminelle lavalder, men Bent Riber Nielsen fortæller, at sagen kører videre i politiets forebyggelsesafdeling.

- De sociale myndigheder er inde over, og forældrene er kontaktet. Vores forebyggelsesafdeling fortsætter med sagsbehandlingen, siger politikommissæren.

Politiet ser med stor alvor på situationen og fraråder på det kraftigste den slags opførsel.

- Det er alvorligt. Særligt, når det er i nærheden af en skole, siger Bent Riber Nielsen.

For et par uger siden blev der skudt med luftgevær mod ruder på Gødvadskolen i en weekend. Politiet har ikke fundet ud af, hvem der står bag, men politiet tror ikke, der er sammenhæng med sagen på Balleskolen.

- Med den forklaring, drengen giver, kan de to episoder ikke forbindes, siger politikommissær ved Silkeborg Politi, Bent Riber Nielsen.

Politiet har været i kontakt med ledelsen på Balleskolen med henblik på at orientere elever og forældre om hændelsen. Det er ikke lykkedes Midtjyllands Avis at få en kommentar fra skolen.


Ordet er dit