Tip os log ind
  • 1/: I Sorring blev affaldsposerne samlet foran forsamlingshuset, og igen i år var mange børn med til indsamlingen - og familiehunden var også med.
  • 1/: I Grauballe var blandt andet Kirstine og Søren ude at samle affald, og de fik indsamlet to poser tilsammen.
  • 1/: Tomme chipsposer og andet emballage er noget af det, der bliver smidt i naturen som her i Sminge, hvor gribetængerne var i brug.
  • 1/: Rundt omkring bysamfundene i den tidligere Gjern Kommune hobede de fyldte affaldssække sig op i løbet af søndagen. Silkeborg Kommune sørger for at afhente dem i løbet af i dag.

Der blev ryddet grundigt op i ni byer i øst

Stor opbakning til affaldsindsamling i den tidligere Gjern Kommune. Natursvinene er blevet færre
11. april 2016, 09.51

GJERN Om det skyldes den mangeårige årlige oprydning eller der reelt er blevet færre skov- og natursvin er svært at side, men realiteten er, at der er blevet pænere og mere ryddeligt med mindre affald langs veje og stier i den tidligere Gjern Kommune.

Det var den generelle oplevelse ved søndagens affaldsindsamling i ni bysamfund i den tidligere Gjern Kommune, hvor flere end nogensinde før var på gader, veje, stier, natur- og fællesarealer for at rydde op.

Det var som sædvanlig Gjern Natur i samarbejde med de lokale borgerforeninger og lokalråd, der stod bag affaldsindsamlingen, og det havde atter fået massevis af lokale borgere, børn, voksne og bedsteforældre til at drage ud med indsamlingsposer for at samle ind.


Graviditetstest og støvsuger

Denne gang var alle iført samme gule trafikveste med Gjern Naturs logo fremstillet med støtte fra tømmerhandlen i Gjern. Nogle steder blev der indledt med fælles morgenmad, mens man andre steder sluttede af med en forfriskning, i Gjern var der en endda hyggemusik med Elena Tolmachova. og mange steder var det hele familier, der tog sig en fælles vandretur med affaldsposer i hænderne.

Blandt andet i Sorring var omkring 25 børn og voksne afsted, i Grauballe var man 28 og i Gjern var man hele 45 børn og voksne.

Derudover blev der samlet ind i Toustrup, Skorup, Fårvang, Truust, Horn og Sminge.

Der blev som sædvanlig fundet masser af plastikaffald, tomme dåser og vinflasker, og derudover en del jern. Blandt de mere specielle fund var blandt andet en støvsuger, en graviditetstest, stomiposer, en halv kraftoverføringsaksel og en fyldt pose pingvinlakrids.

De mange fyldte affaldssække og andet affald sørger Silkeborg Kommune for at fjerne i løbet af i dag.Ordet er dit