Tip os log ind
På billedet ses bagerst fra venstre: Niels Winther, Karsten Gravesen, Johnny Thostrup, Klaus Thorsen og Lone Bidstrup. I midten: Kurt Skousen og Vibeke Møller. Forrest fra venstre: Ulrik Mogensen, Karin Kristoffersen, Kirsten Olesen, Kjeld Thorlund og Rise Jakobsen.

Den første klasse med realeksamen

50 års jubilæum for den første realklasse på Skægkærskolen
20. august 2018, 13.00

For 50 år siden forlod en flok klassekammerater fra Skægkærskolen som den første klasse på skolen, der gik ud med en realeksamen.

Lørdag blev 50-års jubilæet fejret, og det kunne samle hele 12 af de oprindelige 20 elever fra klassen. En af klassekammearterne, Kurt Skousen, fortæller om den hyggelige genforening og de minder, der dukkede op i den forbindelse:

- Dagen startede med et besøg på Skægkærskolen, hvor Niels Vad, tidligere elev og lærer gennem mange år på skolen, viste os rundt og fortalte om udviklingen af rammerne og undervisningen.

At bygningerne har forandret sig ved om- og tilbygninger er tydeligt for enhver, og efterhånden som vi kom rundt, meldte minderne sig.

Vi må konstatere, at pædagogikken har udviklet sig en hel del, fra da vi gik på skolen og fik et par på kassen, hvis læreren mente, vi opførte os »ikke så pænt«.

Skulle en synder findes, var det ind på én række: »Var det dig? Nej! Var det dig? Nej!« Og så videre.

Så måtte det være sidste mand! Slam!!! En ordentlig én på siden af hovedet.

Den går vist ikke i dag.

Niels fortæller, at enkelte episoder fra dengang, stadig kommer frem og drøftes på skolen. (Vist nok mest, når veteranerne er samlet).

En meget fin rundvisning, vi takker mange gange for! Festen fortsatte i Them, hvor Kirsten lagde hus til.

Vi fik kaffe og hjemmebag, og ved fælles hjælp - mest af kvinderne - kom der en lækker aftensmad på bordet.

Det er fantastisk, som snakken går og minderne kommer lidt efter lidt.

Utroligt som det man husker som kedelige dage og sure og trælse episoder, på en eller anden måde, med tiden, bliver vendt til noget positivt!

Denne dag blev det vendt til vældig god underholdning - og vi har aftalt at gøre det om igen om fem år.


Ordet er ditMere Navne