Tip os log ind

Den farlige skolevej fra Grauballe til Dybkærskolen

13. august 2018, 13.21

SKOLEVEJ Kære borgmester Steen Vindum.

Onsdag den 8. august var hele byrådet inviteret til at cykle skolevejen fra Grauballe til Dybkærskole for at synliggøre, hvilke trafikforhold Grauballes skolebørn bydes, når de efter 6. klasse skifter skole.

Sidste år startede 7 børn på Dybkær, i år starter 14 børn og næste år yderligere mindst 20 børn. Det betyder, at der i år skal cykle 21 børn via A46 - landevejen fra Randers til Silkeborg. Næste år er antallet 40-45 børn, og med tiden med større klasser på Grauballe skole vil dette antal øges til 60 børn på samme tid på denne utrygge og farlige skolevej.

Nu har Dybkærskolen været overbygning for Grauballe i et helt år, og der er ingen forbedringer sket i forhold til etablering af en sikker skolevej for børnene. Det er simpelthen helt uacceptabelt. Hvad skal der egentlig til for at der sker noget, skal der lig til.

Byrådspolitiker Helle Gade som deltog på cykelturen, udtaler »Biler og lastbiler kommer som en lang kortege, og de kører tæt på. Men hvad nu den dag, det regner og blæser, det er mørkt og man er kommet lidt for sent afsted? Der kan opstå mange farlige situationer ...«

Vi føler i Grauballe, at man i forbindelse med at man besluttede at gøre Dybkærskolen til overbygning for Grauballe ikke har sikret, at Grauballebørnene kan komme sikkert til og fra skole. I øjeblikket er det 100% op til forældrene selv at finde sikre løsninger. Det er ikke sådan, at et velfungerende samfund som det vi har i Danmark burde fungere.

Vi ved, at skolebestyrelsen i Grauballe satte fokus på dette allerede i januar 2017, så det er bestemt ikke et nyt opstået problem.

Vi er også udmærket klar over, at en løsning ikke kan være på plads til skolestart. Men vi forventer, at der kommer en løsning snarest og allersenest inden efteråret sætter ind med regn, blæst og mørke.

- Et forslag fra os til en midlertidig løsning kunne være, at man evt. ændrer køretiderne for rute 22 og 24 som kører fra Fårvang til Grauballe, så denne bus vil kunne køre den korte tur fra Grauballe til Dybkær også.

Vi kræver politisk handling nu, inden der sker ulykker.


Ordet er ditMere Debat