Tip os log ind
Salgschef i Grimme Skandinavien A/S, Per Rasmussen, der tirsdag i Michael og Heine Hyllebergs fravær repræsenterede virksomheden, er godt tilfreds med, at vejen Løvhegnet i fremtiden kommer til at bære Chr. Hyllebergs navn.
Foto: Adam Haff

Den bedste gave til 100-årig

I forbindelse med 100 års jubilæet for virksomhed i Rødkærsbro tager Løvhegnet navneforandring til Chr. Hyllebergs Vej
10. maj 2019, 15.13

RØDKÆRSBRO Det kan være svært at finde på en god gave til en 100-årig, men Viborg Kommune har nu givet virksomheden Grimme Skandinavien A/S i Rødkærsbro den bedste gave.

I forbindelse med virksomhedens runde jubilæum ønsker firmaet at hylde maskinproducent og opfinder Christen Hylleberg, som for 100 år siden startede det smedeværksted, som er forløber for det Grimme, vi kender i dag.


To brødre

Det var nemlig i foråret 1919 at Christen Hylleberg sammen med sin fem år ældre bror, Niels Hylleberg, købte »Rødkjærsbro Fabrik for Kartoffeloptagningsmaskiner mm«. Og begyndte at producere den kartoffeloptager, som Niels Hylleberg havde opfundet nogle år forinden. Virksomheden indgik i 1969 et samarbejde med den største tyske kartoffeloptager-producent Grimme Landmaschinenfabrik og i 2009 blev virksomheden så omdøbt til Grimme Skandinavien A/S, der ligger på Løvhegnet.

Viborg Kommunes tekniske udvalg har nu godkendt navneforandringen, og dermed har politikerne fulgt indstillingen fra teknik- og miljøchefen.

Forud for godkendelsen havde Grimme Skandinavien A/S fået forslaget til navneforandring godkendt hos samtlige de øvrige grundejere på vejen.

- Vi er rigtig glade for, at kommunen har set velvilligt på vores ønske, siger salgschef Per Rasmussen, der er medejer af virksomheden i Rødkærsbro.

I dag ejer det tyske Grimme en mindre del af virksomheden, som er videreført af Michael og Heine Hylleberg, der i 2009 overtog efter brødrene Aksel og Poul Hylleberg.

Med til historien hører, at Grimme Skandinavien A/S har udviklet sig og i dag er ansvarlig for sal og service i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

I dag har virksomheden 52 ansatte. Gennem de hundrede år i Rødkærsbro har virksomheden været arbejdsplads for mange i Rødkærsbro og omegn.

Jubilæet fejres 13. juni.


Ordet er dit