Tip os log ind
Midtjysk Brand og Redning. Silkeborg.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Cigaretskodder formodentlig skyld i to brande

Både fredag aften og lørdag morgen blev Midtjysk Brand og Redning kaldt ud til brande, som formodentlig er antændt af cigaretskodder
14. juli 2018, 10.48

VOEL/FÅRVANG Fredag aften klokken 20.10 blev Midtjysk Brand og Redning kaldt ud til en mindre naturbrand på Thorupgårdsvej mellem Linå og Voel. Her var der gået ild i knap otte kvm af rabatten langs med Thorupgårdsvej.

Indsatsleder ved Midtjysk Brand og Redning, Allan Riisberg, fortæller, at branden formodentlig er opstået på grund af, at der kastet et cigaretskod i rabatten.

- Der var heldigvis en nabo, som havde opdaget branden, og som forsøgte at slukke den med en pulverslukker. Det har helt sikkert været med til at holde branden nede, og det var vigtigt, for branden opstod lige ved siden af en kornmark, siger Allan Riisberg.

Tidlig lørdag morgen var den så gal igen. Her opstod der brand i en skraldespand på en rasteplads på hovedvej A26 ved Fårvang. Også her er branden formodentlig opstået på grund af et cigaretskod.

- En lastbilchauffør opdagede branden og fik slukket en del af den med en pulverslukker. Ilden fik også fat i en lille smule græs, men der var ikke fare for, at det skulle brede sig, fortæller Allan Riisberg, der opfordrer folk til at lade være med at kaste cigaretskodder i naturen.

- Selv den mindste gnist kan være skyld i, at der opstår en brand, når det er så tørt lige nu, siger han.


Ordet er ditMere 112