Tip os log ind

Byudvikling af bymidten i Ry er noget makværk

29. august 2018, 12.44

Byggeri Kære politikere i Skanderborg kommune.

Ry er en perle, og har Danmarks måske flotteste skyline i form af sø og skov. Planen med de store etagebygninger giver plads til nye beboere i Ry, men stjæler samtidig den skyline, som beboere de seneste år i massevis er flyttet til byen for. Det kan ikke være rigtigt!

Ry fortjener en sammenhængende bymidte, hvor arkitekturen er i harmoni, og hvor man bygger videre på de styrker byen har. Og især bygger således at den særlige ånd og stemning, der hersker i byen, som minimum videreføres eller i bedste fald, forstærkes.

Andre steder i Danmark er store byggerier blevet stoppet med kort frist, og med god grund - eksempelvis Amager Fælled og Hængslet i Aarhus Ø. Samme sag er nu gældende i Ry, hvor politikerne må gribe ind og gentænke visionen om, hvad der skal ske i den gamle stationsby. Den nuværende plan er simpelthen noget makværk, og kontravisionær at gennemføre.

Planen om at bygge højt i Ry har ført til et stormløb på de sociale medier. Borgerne i Ry har indset hvad den nye lokalplan gemmer af uheldige og ødelæggende løsninger. Den blomstrende borgeraktivitet betyder samtidig, at Kommune 3.0 nu er trådt i karakter, og den skal kommunen selvfølgelig gribe - både på politisk plan og på embedsmandsniveau. Det må ikke blive en administrativproces - derfor skal Skanderborg kommune aktivt udnytte Kommune 3.0, og få skabt den nødvendige dialog om bymidten i Ry.

Det er et stort projekt som kommer til at præge byen i rigtig mange år frem i tiden - så lad os nu gøre det godt og rigtigt fra starten. Altså en løsning som alle parter kan være bekendt og kan se sig selv i.

Lad os få flere beboere til Ry, men lad dem komme, så os der allerede bor her kan se processen, politikerne og byen i øjnene.


Ordet er ditMere Debat