Tip os log ind
Foto: Jens Anker Tvedebrink

Butikstyveri og deling på Facebook

11. februar 2019, 12.40

SELVTÆGT Enhver smykkehandel ved hvordan man sikrer de dyre smykker mod simpel tyveri. Og det har aldrig været god stil at friste svage sjæle over evne.

Butikstyveri af dyre varer er et stigende problem, som vi skal forholde os til. Når enkelte butiksejere griber til selvtægt, ved at dele butikkens overvågningsvideoer på sociale medier, så skal vi som samfund tage det dobbelte lovbryderi meget alvorligt.

Tyveri er en alvorlig sag og er grænseoverskridende for dem, det går ud over. Ingen tvivl. Men der er en mening med vores lov om selvtægt. Vi skal ikke derhen, hvor det er frit for enhver at hænge andre ud på Facebook. Er det min og din moral, der afgør, om andre skal i den offentlige gabestok, eller er det politiets og domstolenes afgørelse?

Enhver smykkehandel ved hvordan man sikrer de dyre smykker. Det ville være direkte dumt at lade smykker til mange tusinde kroner ligge til fri selvbetjening. De butikker, der på det seneste har været eksponeret på landsdækkende TV ved at tage loven i egen hånd, burde gå i lære hos en guldsmed, og lære hvordan man undgår at friste svage sjæle over evne.

Bøden de får på nogle få tusinde kroner, er bare ikke et incitament til at blive inden for lovens rammer. De penge er såmænd tjent hjem på salget af bare en enkelt varegenstand. Til gengæld får de kredit i alle medier for at gå »wild west«. Og selvfølgelig er DF hoppet på den populistiske holdning at lovliggøre offentlige gabestokke. Det viser bare med al tydelighed, hvor umodne og uparate de er til at indtræde i en regering.

Bankerne har i dag lært sig at beskytte værdierne så godt, at den sidste bankrøver er gået på pension. Guldsmeden har også lært det. Alle kan lære det.


Ordet er ditMere Debat