Tip os log ind
Burt Reynolds var kendt for film som Smokey And The Bandit (Det vilde ræs), og som hovedpersonen i flere tv-serier. Han døde af et hjertestop på et hospital i Florida.
Foto: Ritzau Scanpix

Burt Reynolds er død

Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds fik sit gennembrud i 1972 med filmen »Deliverance« (Udflugt med døden)
07. september 2018, 10.34

Den amerikanske skuespiller Burt Reynolds er død, 82 år, skriver flere amerikanske medier.

- Det er med stor sorg, at vi har erfaret, at Burt Reynolds er død. Han har kæmpet med alvorlig sygdom i flere år og tabte kampen 6. september, skriver Hollywood Life.

Reynolds, der spillede amerikansk fodbold på Florida State Universitet, indledte sin skuespilkarriere 1958, hvor han blev kendt i tv-serier som »Gunsmoke« og »Dan August«.

Men hans virkelige gennembrud kom i 1972 med filmen »Deliverance« (Udflugt med døden), der blev nomineret til en Oscar som årets bedste film.

Reynolds blev hurtigt etableret i en rolle som et sexsymbol 1980'erne og i 90'erne. Et opsigtsvækkende øjeblik i hans karriere var da han i 1972 poserede nøgen i magasinet Cosmo.

Reynolds spillede i de efterfølgende år med i en række populære film - deriblandt »The Longest Yard« (1974), »Smokey and the Bandit« (1977), »Striptease« (1996) og »Boogie Nights« (1997).

Han var med i over 200 film- og tv-produktioner og har spillet sammen med ikoniske skuespillere som Jill Clayburgh, Dolly Parton, Goldie Hawn og Julie Andrews.

Reynolds, der efterlader sig en søn, giftede sig med skuespilleren Loni Anderson i 1988, men de blev skilt fem år senere i en af de mest forbitrede skilsmisseopgør i Hollywoods historie.

Flere kendisser skriver torsdag aften om Burt Reynolds.

Blandt andre skuespiller Arnold Schwarzenegger, der også er tidligere guvernør i Californien.

- Burt Reynolds var en af mine helte. Han var en pioner, skriver han blandt andet på Twitter.

Også den amerikanske komiker, tv-vært og skuespiller Steve Harvey skriver om Reynolds på Twitter.

- Meget ked af at høre om Burt Reynolds død. Han var en stor skuespiller, filantrop og pioner med et sejr overskæg. Tak, Burt. Du vil blive savnet, skriver Harvey. /ritzau/


Ordet er ditMere Navne