Tip os log ind
Foto: Colourbox

Børn fra Grauballe skal have sikker skolevej

31. august 2018, 12.46

SKOLEVEJ Da det kom frem, at Dybkærskolen skulle blive Grauballes nye overbygningsskole, synes vi, at det var både godt og naturligt, at »kigge« mod Silkeborg, da mange i forvejen kigger i den retning. Den eneste bekymring der lå, var hvordan vores børn skulle komme godt og sikkert i skole, men det var der nok styr på, når man havde taget den beslutning ...??!!

Nu har Dybkærskolen så været Grauballes overbygningsskole i et år, og der er INTET sket ... Vores børn cykler stadig på den tæt trafikerede hovedvej 46, og der er stadig en meget dårlig busforbindelse mellem Grauballe og Dybkærskolen.

Når man nu tager sådan en beslutning, hvorfor gør man så ikke arbejdet færdigt, og sørger for, at vores skolebørn kan komme sikkert frem og tilbage? Skal det være sådan, at vores 12-13-årige børn skal cykle på den hovedvej?, og hvad når mørket sænker sig, med regn, slud og blæst? Ville I selv være trygge ved at sende jeres børn af sted på den tur? Det tror vi ikke!

Hvis man så ikke vil have, at ens barn skal cykle på den trafikerede vej, kan man så vælge at sende sit barn med bussen! Det bliver så rute 73, hvor man stiger på i Grauballe, skifter ved Nørreskov Bakke/Tingvejen, hvor man skal tage bybussen, som kører til Dybkærskolen. Det resulterer i, at enten kommer man i skole 40 min. før første time, og hvis man tager næste afgang, så kommer man for sent i skole!! Dette gælder for ca. 20 børn i dag, og næste år er det ca. 40 børn.

I de kommende år, vil dette også gælde for kommende elever til gymnasiet!

Denne problemstilling har I politikere godt kendt til, men ingen af jer har gjort noget! Hvorfor?

En midlertidig løsning her og nu, kunne være at indlægge et ekstra stop for den eksisterende skolebus som kører mellem Grauballe plus omegn og Fårvang. Den kører fra Grauballe kl. 7.40 og der er skolestart i Fårvang kl. 8.10, så det må være muligt at gøre et stop på Dybkærskolen på vejen.

Det kræver hverken tid eller ekstra penge, men blot vilje til politisk handling!

Det der lød som en rigtig god og fornuftig ide, da skoledistrikternes omlægning blev offentliggjort, er måske ikke så god alligevel, når vores børn ikke kan komme sikkert frem og tilbage. Det opfordrer os jo nærmest til at vælge det kommunale skoletilbud fra, og vælge de private tilbud inde i byen ... for der kører bussen næsten helt til døren!

Derfor ønsker vi en god busforbindelse eller en sikker cykelsti, så vores børn kan komme sikkert til og fra skole.

Ydermere har vi lige læst, at man har vedtaget at bruge kr.: 100 millioner på vejen gennem Nordskoven. Det er tankevækkende, at man godt kan finde penge til sådan et projekt, når man ikke kan finde penge til, at vores kære børn kan komme godt og sikkert i skole!

Det kunne være rart med noget politisk handling, inden et barn bliver påkørt!


Ordet er ditMere Debat