Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Breakin' news: Dommedagen er aflyst

22. marts 2019, 12.32

Man siger, at den man tugter, elsker man ...

Så må Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank og vært for torsdagens fyraftensmøde om journalistikkens ve og vel og aktuelle ud-fordringer, være ved at flyde over af kærlighed til det lokale mediehus.

Vi fik i alt fald så megen tamp med spanskrøret, at en mindre robust størrelse end et godt 160 år gammelt nyhedshus, der har set sin del af kriser undervejs, nok ville være gået grædende hjem i seng.

Vi er ikke tæt nok på de lokale begivenheder. Vi er ikke dygtige nok. Vi er heller ikke hurtige nok. Vi mangler ambitioner og ressourcer til at lave vores arbejde ordentligt. Vi klynker, fordi amerikanske tech-giganter som Google og Facebook stjæler vores annoncekroner.

Og bedst som man lettere groggy genfandt fodfæstet, satte den veltalende og herligt provokerende debattør Dam trumf på ved nærmest at erklære os for døde og borte. Nærværende organ stjæler ikke hans aftener i sofaen hjemme i Virklund. Men det allerværste er, forstod man, at medierne ikke blindt sluger de fede laksesider af nyhedslunser, som Anders Dam nu 1000 gange over de seneste tre år har serveret på sin elskede twitter-profil ...

Efter sådan en omgang tæv i skolegården kan man gøre to ting: Løbe grædende hjem til mor og sladre. Eller rejse sig op og sige, at det dælme skal være løgn ...

Jeg tænker, vi vælger den sidste løsning.

I øvrigt havde Anders Dam en pointe i mange af sine betragtninger om journalistikken generelt og det lokale mediehus specifikt. Tiderne har ændret sig, læserne har ændret sig, teknologien i dag er en anden. Men lokaljournalistikken har på lange stræk ikke ændret sig.

Det kommer den til. Blandt andet ved hjælp af den tænkning, som aftenens anden skarptslebne debattør står for. Ulrik Haagerup er stifter af Constructive Institute i Aarhus, som arbejder med at nytænke journalistikken, så den bliver en aktiv støttestrømpe for den gode udvikling i samfundet.

Den vogn er vi på.

Ulrik Haagerup advarede mod amerikanske tilstande, hvor der i dag findes store områder i USA uden medier. Såkaldte nyheds-ørkener. Man kan jo spørge i Skanderborg, hvordan det står til med nyhedsstrømmen og debatten, når en kommune ikke har et dagligt, lokalt medie.

Nok er vi under pres, men med stabile 9500 abonnenter og små 30.000 daglige læsere har vi et langtidsholdbart fundament. Og via fornyelse har vi tænkt os at være her mange år endnu.

Så Anders Dam kan få sine insider-oplysninger om livet i BSV og SIF. Det er vi nemlig de bedste til, erkendte den sportsinteresserede bankdirektør.

Men da var kameraerne fra hans egen tv-station desværre slukket.


Ordet er dit



Mere Debat