Tip os log ind
- Nu er det en personalesag, og den tager jeg med de rette folk, siger den hjemsendte direktør for Østjyllands Brandvæsen, Lars Hviid. Han har stået i spidsen for det fusionerede brandvæsen siden starten i 2016.

Brand-direktør sendt hjem

Bestyrelsen for Østjyllands Brandvæsen har fritaget direktør Lars Hviid, for arbejde indtil videre. Problemer med arbejdsmiljøet skal undersøges
05. december 2018, 16.38

SKANDERBORG Østjyllands Brandvæsens direktør, Lars Hviid, er i dag blevet fritaget for tjeneste.

Bestyrelsen for det fælleskommunale brandvæsen har valgt at fritage Lars Hviid for tjeneste, efter at en arbejdspladsvurdering har afsløret store problemer med arbejdsmiljøet i organisationen.

Bestyrelsen har på sit møde i dag diskuteret sagen, og der var enighed om, at bestyrelsen har behov for at afdække en række forhold, og i den periode fritages Lars Hviid for tjeneste, hedder det i en pressemeddelelse fra bestyrelsens formand, Aarhus-rådmand Bünyamin Simsek (V).

- Det er altid beklageligt, når det kommer så vidt, men der er ingen vej udenom, at han fritages for tjeneste, så vi kan komme til bunds i tingene, siger Bünyamin Simsek.

Han siger, at det er kommet som en overraskelse, at problemerne har været så omfattende. På et bestyrelsesmøde i september gav Østjyllands Brandvæsens tre medarbejderrepræsentanter deres opbakning til direktøren.

- Det er direktøren, der må tage konsekvensen af forholdene, men vi skal naturligvis i den kommende tid have klarlagt, hvordan arbejdsmiljøet kan være så dårligt, uden at vi i bestyrelsen får kendskab til det, siger Bünyamin Simsek.

Bestyrelsen sætter nu gang i en undersøgelse af forholdene i Østjyllands Brandvæsen. Når den er færdig, vil der blive truffet en endelig afgørelse for den fremtidige drift.

Midtjyllands Avis har bedt Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), der også sidder i bestyrelsen, om en kommentar, men han henviser til formanden.

Den fritagede direktør, Lars Hviid, vil heller ikke kommentere sagen.

- Jeg står i en situation, hvor jeg er blevet fritaget for tjeneste. Dermed er det nu en personalesag, og den tager jeg med de rette folk, siger han.


Ordet er ditMere Ry-Galten