Tip os log ind
  • 1/: - Man kan sagtens skrue op for bevillingerne, men det er et stærkt lovstyret område, siger borgmester Nils Borring om indsatsen for de udsatte børn.
  • 1/:

Borring: Hvis vi kan gøre det bedre, gør vi det

- Vores medarbejdere skal følge nogle love og regler, som gør, at man ikke bare forærer penge væk, siger borgmesteren
16. februar 2019, 13.00

FAVRSKOV/hammel Sagen er dukket op på byrådets dagsorden fra tid til anden gennem efterhånden tre år.

Men nu sker der så noget: Med puljestøtte på 900.000 kroner fra Socialstyrelsen og 900.000 kroner fra egen kasse er der netop sat gang i et projekt, der skal belyse, hvordan Favrskov Kommune kan blive bedre til at håndtere sager om udsatte børn og unge.


- Stærkt lovstyret område

Borgmester Nils Borring (S) er glad for, at forskerne nu er i gang med deres undersøgelser.

- Det er et område, vi har fokus på, og vi har kun én interesse som politikere og kommune: Hvis vi kan gøre det bedre, så skal vi selvfølgelig det.

- I har været udsat for et vis pres fra forældregruppen Favrskov Børns Rettigheder?

- Ja, nogen mener, det er deres fortjeneste, det mener jeg sådan set ikke, det er. Men de har selvfølgelig også gjort opmærksom på, at der kan være noget at se på.

Hvor meget, der så faktisk er at se på, er Nils Borring ikke så sikker på.

- Nogen mener, der har været et problem. Det mener jeg sådan set ikke, at der er. Men det afhænger altid af øjnene, der ser - der er jo også nogen, der spørger, om det er et område, vi bruger penge nok på, siger han til Midtjyllands Avis.

- Man kan sagtens skrue op for bevillingerne, men det er jo et stærkt lovstyret område. Vi skal følge landets love, og nogle gange kan folk have svært ved at forstå og acceptere, at lovgivningen er, som den er, tilføjer Nils Borring.


Kontrol, kontrol, kontrol

- Der er meget med at kontrollere og kontrollere og kontrollere, og kontrol virker jo tit som mistillid, selv om det fra vores side ikke er tanken. Men vores medarbejdere skal følge nogle love og regler, som gør, at man ikke bare forærer penge væk, men at det skal sandsynliggøres og bevises, at der er behov for dem.

Kritikken fra Favrskov Børns Rettigheder glider borgmesteren af på.

- Jeg har talt med forældre, der har haft rigtig gode oplevelser og andre, der har haft nogle helt andre. Fra forældregruppen er det hovedsagelig deres egne sager, de har lagt frem, og sådan er det jo - men det er jo også godt nok, siger Nils Borring.

Forskernes rapport om, hvordan indsatsen for udsatte børn kan forbedres, ventes ud på foråret. sinn


Ordet er dit