Tip os log ind
31 borgmestre har skrevet til Christiansborg for at få sat gang i arbejdet med en Hærvejsmotorvej, så snart Vejdirektoratet fremlægger sin VVM-undersøgelse i midten af 2019.

Borgmestre står sammen om motorvej

31 jyske borgmestre støtter en Hærvejsmotorvej, som også får opbakning fra Christiansborg
04. februar 2019, 15.03

SILKEBORG Nærmest skulder ved skulder står 31 jyske borgmestre sammen om ønsket om en ny midtjysk motorvej i kombination med udvidelser på E45.

Samtlige har skrevet under på en appel til kollegerne på Christiansborg, for de mener, at der er behov for en hurtig politisk beslutning, når nye analyser fra Vejdirektoratet er klar. Også Silkeborgs borgmester Steen Vindum er blandt underskriverne.

Borgmestrenes ønske er en fremtidssikret løsning, der kan sikre mere stabil infrastruktur i kombination med udvidelser på motorvej E45.

Og formanden for Hærvejskomitéen, Poul Andersen fortæller, at enigheden er markant.

- Det understreger, at det er en sag med bred opbakning og til gavn for hele landet, siger han.


Kæmpe behov

Også landspolitisk har ny midtjysk motorvej bred opbakning, efter at flere analyser fra Vejdirektoratet har dokumenteret stort behov og en meget høj samfundsforrentning.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen fortæller, at der gennem flere år har været et efterslæb i investeringer i vejnettet.

- Alle data viser, at E45 er ved at sande helt til. Her skal ske udvidelser, og anlægsarbejdet for parallelmotorvejen skal sættes i gang snarest muligt for at undgå trafikalt kaos på Vejle Fjord-broen, siger han.

På Hærvejskomitéens generalforsamling i går, deltog Jesper Petersen, der er skatteordfører for Socialdemokratiet og valgt i Sydjyllands Storkreds, i en paneldebat, hvor han fremførte, at en ny midtjysk motorvej vil være et vigtigt bidrag til udvikling og fremgang.

- Derfor er den kommunale opbakning jo også så stor. Jeg vil arbejde for, at projektet står højt på listen, når der skal prioriteres i en forhåbentlig ny langsigtet plan for investeringer i infrastrukturen i Danmark. Og jo før vi træffer beslutninger, jo før vil man kunne imødekomme den helt forståelige usikkerhed, der er blandt borgere langs de mulige linieføringer,« siger Jesper Petersen.

Vejdirektoratets fremlægger VVM- og forundersøgelse i midten af 2019, og derefter kan man politisk se på, hvilke løsninger, der kan komme i spil.


Ordet er ditMere Silkeborg