Tip os log ind
Forfatter Jesper Wung Sung modtog litteraturprisen De Gyldne Laurbær 2017 for romanen En Anden Gren og blev overrasket med blomster hos Forlaget Rosinante.
Foto: Philip Davali/scanpix

Boghandlere gav De Gyldne Laurbær til Jesper Wung-Sung

Forfatteren Jesper Wung-Sung er årets modtager af litteraturprisen De Gyldne Laurbær
02. februar 2018, 10.40

Modtageren af æresprisen De Gyldne Laurbær bliver udvalgt af de danske boghandlere. I år gik en tredjedel af stemmerne til Jesper Wung-Sung, som senest har udgivet romanen »En anden gren« på forlaget Rosinante, og dermed vandt handen ærefulde pris.

Det var netop i Rosinantes lokaler, at Jesper Wung-Sung traditionen tro blev overrasket med blomster og champagne af Foreningen De Gyldne Laurbær.

Det er foreningen, der uddeler prisen, som består af en forgyldt laurbærkrans og et diplom.

Der blev i år stemt på 48 forskellige forfattere. Ud over den store stemmesluger Jesper Wung-Sung gik mange stemmer til Sara Omar, Naja Marie Aidt, Kaspar Colling og Sissel-Jo Gazan.

Jesper Wung-Sung er fjerde generation af dansk-kinesisk afstamning. Hans oldefar kom til Danmark fra Kina for at deltage i Tivolis etnografiske udstilling i 1902.

Og det er netop Jesper Wung-Sungs kinesiske oldefar og hans danske kærlighed Ingeborg, som er omdrejningspunktet i romanen »En anden gren«.

Både Berlingske, Politiken, Børsen, Fyens Stiftstidende og Ekstra Bladet har givet romanen fem ud af seks stjerner eller hjerter.

Anmelderne bruger ord som indfølt, hjertegribende og fascinerende til at beskrive bogen.

Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen »To ryk og en aflevering«. For den vandt han Bogforums debutantpris. »To ryk og en aflevering« blev i 2002 lavet til en film af samme navn.

Sidste år var det Merete Pryds Helle, som modtog De Gyldne Laurbær.

/ritzau/


De Gyldne Laurbær er en dansk litteraturpris.

Prisen blev stiftet i 1949 af Boghandlerklubben og uddeles en gang årligt efter afstemning blandt landets boghandlere. I 2010 skiftede klubben navn til Foreningen De Gyldne Laurbær.

Prisen tilfalder en forfatter, der har udgivet en bog i det forgangne år - som regel én med bred publikumsappel. Forfatterne kan kun modtage prisen en gang.

Oprindelig bestod prisen af en guldnål med inskription, men er i dag en laurbærkrans og et diplom.

De seneste fem års vindere:

2016: Merete Pryds Helle for »Folkets skønhed«.

2015: Jesper Stein for »Aisha«.

2014: Sara Blædel for »Kvinden de meldte savnet«.

2013: Anne-Cathrine Riebnitzsky for »Forbandede yngel«.

2012: Kim Leine for »Profeterne i Evighedsfjorden«.

Kilde: www.litteraturpriser.dk

/ritzau/

Ordet er ditMere Navne