Tip os log ind
  • 1/: De to servicestationer er tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta. De store tage er bygget af træ-elementer og bliver beplantet med sedum - stenurt - der kan holde på regnvandet. De får også plads til solpaneler.
  • 1/: Som de foreløbig eneste stationer i landet serverer de to Q8-restauranter mad efter det nye Food Deli-koncept. Her kan man få veganske burgere og vegetariske kartoffelpizzaer - men man kan også godt få en hotdog eller en frikadelle med tilbehør.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen
  • 1/: - Vi bruger råvarer af høj kvalitet og tilbereder maden i små mængder, så den hele tiden er helt frisk, fortæller Stine Juul.
  • 1/: De nye servicestationer på rastepladserne ved Låsby er ved at være færdige.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen

Åbningsfest på motorvejens grønne servicestationer

Vegansk burger eller hotdog? Vælg selv på Kalbygård Skov-rastepladserne
26. marts 2019, 15.00

LÅSBY En opladning til elbilen og en vegansk burger.

Det er en af mulighederne, når bilisterne lægger vejen forbi de to nye servicestationer ved Silkeborg-motorvejen - Kalbygård Skov Nord og Syd.

Man kan nu også stadig få en hotdog og en tankfuld 95 oktan blyfri, hvis dét skulle være sagen.

Men Q8, der ejer de to nye anlæg, har tænkt bæredygtige tanker ind i dem helt fra start med en konstruktion, hvor der i stort omfang er brugt bæredygtigt træ.

I morgen, onsdag, er der åbningsfest på de to servicestationer, og her er der særligt fokus på de to restauranter, som også er en del af de nye anlæg. For de vil - som de i øjeblikket eneste stationer i Danmark - servere mad fra Q8's nye madkoncept, der kaldes Food Deli.

- Ambitionen med vores nye madkoncept er at gøre vores nuværende sortiment endnu mere interessant og lækkert, siger Stine Juul, der er category manager og står for Q8's markedsføring på dette område.

- Dels fordi vi bruger råvarer af høj kvalitet, og fordi maden tilberedes i små mængder, så den hele tiden er helt frisk, uden at vi går på kompromis med at servicere vores kunder let og hurtigt.

Q8 samarbejder med firmaet Food People, der blandt andet er kendt for mærkerne Il Fornaio og Jalm og B - to populære bagerkælder, der leverer økologisk brød. Størstedelen af brødsortimentet på de nye stationer er økologisk og af høj kvalitet, og mange af opskrifterne på menuen er udarbejdet i samarbejde med Food Peoples kokke, fortæller Stine Juul.

- Måltiderne er tilpasset til at fungere på et motorvejsanlæg, hvor kunderne enten vil hurtigt videre eller sætte sig i loungen og indtage deres måltid, siger hun.

På menuen er som nævnt vegansk burgere, men også vegetarisk kartoffelpizza og en frisklavet vegetarisk sandwich. Men ikke alt er dog nyt - det er fortsat muligt at købe klassikere som pølser og frikadeller, der er populære på begge stationer, understreger Stine Juul. Så hotter'en lever endnu.

Kalbygård Skov Syd og Nord har to erfarne kvinder i front som forretningschefer for de to nye stationer. Det er Louise Bonde i nord og Anette Mikkelsen i syd, og de har begge en stab på 15-20 medarbejdere på hel- eller deltid.

Starbucks-kaffe og kiosker med udvalg som et mindre supermarked er også med under de samme spidse tage.

sinn
Ordet er ditMere Ry-Galten