Tip os log ind
Sommertrængsel ved Knudhule Strand, der ligesom Sdr. Ege Strand igen har fået det blå flag.
Foto: Torben Larsen

Blå Flag til lokale strande

Det Blå Flag vil vaje over Knudhule og Sdr. Ege
21. maj 2019, 15.07

RY Det er endnu forbeholdt de friske at kaste sig i bølgen blå, men forberedelserne til årets badesæson er i fuld gang, I alt har 50 kommuner modtaget enten Blå Flag eller Badepunkt-flaget, som begge uddeles af Friluftsrådet. Der er i år uddelt 217 Blå Flag fordelt på 20 lystbådehavne og 197 strande.

To af dem er Knudhule Badestrand og Sdr. Ege Badestrand i Ry.

Desuden har Stilling Strand og Søbadet ved Skanderborg Sø fået det blå flag.

14 strande er blevet mærket som Badepunkt, som er Friluftsrådets nye kvalitetsstempel til strande, der er smukke naturstrande uden så mange faciliteter.

Foreløbig er der dog ingen Badepunkt-strande i Skanderborg Kommune.

Hvad enten det er Blå Flag eller Badepunkt, der pryder stranden, så vil mærkningsordningerne være garant for en god strandtur med rent badevand, badesikkerhed og gode muligheder for at opleve naturen og dyrke friluftsliv.

- Blå Flag og Badepunkt guider danskere og turister til gode oplevelser, og der er noget for enhver smag. Der er både oplevelser for dem, der vil have en strandtur med masser af aktiviteter og gode faciliteter, og for dem, der vil se solen gå ned over havet på den lokale strand, siger direktør i Friluftsrådet, Jan Ejlsted.

Byrådet behandlede sidste år et forslag om at træde ud af Blå Flag-ordningen. Det blev besluttet at blive i ordningen i 2019 og se på mulige alternativer fra 2020.


Ordet er ditMere Ry-Galten