Tip os log ind
  • 1/: Silkeborgs anden birkedommer, Theodor Adler Lund, ønskede ikke at overtage sin forgængers embedsbolig. I stedet blev der opført en ny bolig på Søndergade 45, der den gang lå i byens udkant. Bygningen ligger der stadig, men adressen er i dag Christian 8.s. Vej 2 B, Fotoet her af det den gang nye hus er taget i 1892.
    Foto: Silkeborg Arkiv / Christensen Og Sørensen
  • 1/: Hjemlig hygge i birkedommerboligen i 1892. Fra venstre er det Caroline Mathilde Adler Lund og Theodor Adler Lund, herefter børnene Nicoline, Caspar, Theodor, Mathilde og Kirsten.
    Foto: Silkeborg Arkiv / Christensen og Sørensen
  • 1/: Den gamle birkedommerbolig er blevet lidt mere fremtrædende i bybilledet, efter naboejendommen for kort tid siden blev revet ned. Men birkedommerboligens dage kan også være talte, der planlægges nedrivning og et nyt stort boligbyggeri på stedet.
    Foto: Martin Ballund

Birkedommernes bolig - her boede byens magtfulde førstemand

Ejendommen Christian 8.s. Vej 2 B rives sandsynligvis ned inden for få år for at give plads til nybyggeri. Den blev oprindeligt bygget som bolig for Silkeborgs birkedommer - datidens borgmester, der var udpeget af kongen
16. februar 2019, 20.05

LOKALHISTORIE Der er gang i byggerier i Silkeborg i denne tid, og politisk er det et mål, at Silkeborg skal vokse. Tallet 100.000 indbyggere er nævnt. Men det...

Allerede abonnent? Log ind her