Tip os log ind
  • 1/: Ida Marie Kovdal og Mathias Dam vandt en ekstrapræmie, som dommerne ønskede at tildele deres lysende busstopskilt. De to elever vandt en sparring med dommerne om videreudvikling af deres ide.
    Foto: Martin Ballund
  • 1/: Dommerne havde store roser til de tre vinderprojekter, som blev særligt omtalt til finalen på gymnasiet.

BG kårer iværksættere

Projekt om en mere miljørigtig hverdag tog førstepræmien ved iværksætterfinale på Bjerringbro Gymnasium
10. maj 2019, 07.25

BJERRINGBRO Dommerne var onsdag på en hård opgave forud for finalen i iværksætter-konkurrencen på Bjerringbro Gymnasium.

For det var svært at udvælge vinderne blandt de seks deltagende projekter. Så foruden den annoncerede førstepræmie på 15.000 kroner og 5.000 kroners-præmien for »vildeste« ide, så opfandt dommerne en tredje præmie undervejs i bedømmelsen af elevernes ideer. Gevinsten var en sparring med dommerne, som stiller deres viden til rådighed for videreudvikling af et projekt.

- Dommerne syntes, at der var mange gode og innovative bud, siger gymnasielærer Niels Skriver Dall, som sammen med kollegaen Michael Christensen var tovholder på iværksætter-konkurrencen.

Vinder af hovedpræmien blev Mathias Pinnerup. Sammen med en kammerat har han udviklet, hvad de to benævner »MiljøHverdag«.

Det er en hjælp til de mennesker, som gerne vil gøre noget mere miljørigtigt i hverdagen. Mathias Pinnerups projekt skal gøre det muligt for forbrugere at bestille såkaldte miljøkasser med bæredygtigt indhold. Det kunne være tandbørster i træ og meget andet.


Flotte projekter

- Dommerne vurderer, at projektet lever op til konkurrencens kriterier. Det er realiserbart og taler på original vis ind i tidens fokus på bæredygtighed. Og så leverede Mathias Pinnerup en overbevisende præsentation af sit projekt, siger Niels Skriver Dall.

Den »vildeste« idé stod Casper Maier Rasmussen og Malthe Lauridsen for. De to elever blev hædret for »Trenders«, en app med en samlet oversigt over alle de forhandlere, som eksempelvis kan levere en gul T-shirt i mediumstørrelse. Ved indstilling af søgefiltre er det tanken, at forbrugeren præsenteres for lige præcis det produkt, der efterspørges. Og ikke skal bladre sig gennem tøjmærke for tøjmærke.

Ida Marie Kovdal og Mathias Dam modtog dommernes ekstrapræmie for deres opfindelse af et lysende busstopskilt. Det skal øge trafiksikkerheden og trygheden for passagerer på mørke landeveje.

Før kåringen af de tre vinderprojekter vistes en film med de seks iværksætter-gruppers præsentation, som den udfoldede sig for dommerne for et par uger siden.

- Ingen projekter faldt igennem. Og der var stor respekt fra hele gymnasiet for alle de overvejelser, som hver enkelt gruppe har gjort sig. Den her konkurrence har skabt et godt fundament, vi kan bygge videre på. Jeg tror, at flere elever tør deltage i konkurrencen næste år, siger Niels Skriver Dall.


Ordet er dit