Tip os log ind
Foto: Region Midtjylland

Bevar regionerne længst muligt

06. april 2019, 08.00

SUNDHEDSREFORMEN Venstres Gitte Willumsen og Kristian Thulesen Dahl, DF, forsøger begge, i denne avis 3. april at forherlige: 1) At regionerne foreslås nedlagt og 2) det fremlagte forslag til ny sundhedsreform.

Dagen efter supplerer Sten Thomsen, DF-regionsmedlem, at Sundhedsreformen er en decentralisering. Alle tre pynter sig med lånte fjer.

GW anfører at man kan spare 1½ milliard på at lukke regionerne. Sandheden er, at det eneste, der foreslås, er lukning af de politiske regionsråd, men de 5 regioners (dyre) administration og embedsapparat står urørt tilbage. Og politikerne i regionsrådene koster en brøkdel af det GW anfører. Talmagi!

KTD forsvarer sundhedsreformen med, at man opretter patient- og pårørenderåd, som skal være »direkte bindeled til borgerne«. Demokratisk indflydelse på beslutninger: ingen!

Og ST postulerer, at fjernelsen af regionsrådene og dermed centralisering af magten til Christiansborg er decentralisering! Vås.

Flere toneangivende venstrefolk har kaldt det »mistet politisk DNA og magtcentralisering.«

Sagen er, at regeringen trækkes rundt i manegen af DF, som på sommergruppemødet slog fast, at regionerne skulle nedlægges, efterfølgende kom Venstre meget nølende frem til samme holdning.

Hvorfor vil DF nedlægge regionerne? Jo DF har gjort det utroligt dårligt i regionerne, voldsom tilbagegang ved kommunalvalget i 2017, så derfor: væk med dem.

Hvorfor vil Venstre nedlægge regionerne? For at tækkes DF i håb om at have det parlamentariske grundlag intakt. Det grundlag synes smuldret i meningsmålingerne.

Gitte Willumsen, du vil nedlægge et demokratisk ansvarligt politisk lag, som de sidste 10 år også har stået vagt ved byens regionshospital og ved akutlægebilerne, de gange embedsapparatet har forsøgt at fjerne dem.


Ordet er ditMere Debat