Tip os log ind
Foto: Colourbox

Behandler dømt for voldtægt

Behandler fra motionscenter skal et år og ni måneder i fængsel
14. september 2018, 12.31

SILKEBORG Den 51-årige behandler fra Silkeborg, Zoran Bozic, er fundet skyldig i en lang række seksuelle overgreb på otte unge kvinder og én pige under 15 år i sit virke som fysioterapeut i det tidligere City Motion på Godthåbsvej i Silkeborg.

Zoran Bozic blev idømt et år og ni måneders fængsel ved byretten i Viborg, ligesom han mister retten til at udføre behandlinger indtil videre.

Han er dømt for tre tilfælde af voldtægt, hvor det ene af forholdene vedrører fuldbyrdet samleje, samt for en lang række blufærdighedskrænkelser af kvinderne.

Krænkelserne fandt sted mellem 2011 og frem til marts 2017.

Anklager Claus Benner krævede forud for dommen to til to og et halvt års fængsel til behandleren. Han slog blandt andet på kvindernes troværdige forklaringer i retten.

- Flere fortæller, at tiltalte blandt andet stod med erigeret lem og gned sig op ad dem. Hvorfor skulle de fortælle det, hvis det ikke er sket, sagde han i sin procedure torsdag i byretten i Viborg.

Zoran Bozic dømmes for alle 10 forhold, han var tiltalt for, med undtagelse af ét. En af kvinderne forklarede nemlig i retten, at hun ikke blev udsat for beføling omkring skeden, som der ellers stod i anklageskriftet. Derfor frafaldt anklageren dette punkt.


Tidligere dømt

Dommen falder i kølvandet af en dom fra juni i fjor, hvor Zoran Bozic blev dømt for at sex-krænke en 14-årig pige, som han havde under behandling. Dommen var medvirkende til, at flere andre kvinder gik til politiet og fortalte om, at de var blevet seksuelt krænket af behandleren. Det har nu ført til endnu en dom.


Krævede frifindelse

I sin procedure krævede forsvarer Karina Skou den 51-årige behandler frifundet. Midtjyllands Avis har været i kontakt med forsvareren efter domsafsigelsen. Hun oplyser, at der endnu ikke er taget stilling til, hvorvidt Zoran Bozic vil anke dommen.

Hun har ellers ingen kommentarer til dommen.


Ordet er dit